Реклама / Ads
0| 4540 |24.04.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: Фандъкова да не бяга от отговорност за изсечените борове в Бистрица

.
Кметът Йорданка Фандъкова да не бяга от отговорност за изсечените борове до стадиона на футболния отбор ”Витоша” в Бистрица. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.
 

Той, заедно с кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция "БСП за България" Цветелина Пенкова (№3), Момчил Неков (№9) и Емил Георгиев (№17) и общинския съветник от БСП Альоша Даков посетиха мястото на изсечените борове и разговаряха с арх. Димитър Димитров от сдружението "Граждани за София".

 

"Няма как кметът на София да избяга от отговорност, която тя лично носи на поста, на който се намира. Призовавам я да се намеси и виновните за случилото се да получат справедливо наказание, коментира Калоян Паргов. - В ролята си на кмет тя трябва да бъде на страната на закона. В последните години много се говори, че София е зелена столица. Но с подобни действия София по-скоро става кафява столица. Ако допуснем да се случват такива безразборни и безнаказани сечи на дървета, ще застрашим сериозно здравето на хората в града. А и без друго в последните години София трудно диша заради силно замърсения въздух".

 

Калоян Паргов добави, че заедно с общинските съветници от групата на БСП ще направят всичко необходимо, за да бъде установено дали има законно разрешение за тази сеч и на какво основание е извършена тя. "Ако няма такова, означава, че има грубо нарушение и погазване на закона, коментира още той. - Ще направим и запитване до направление "Зелени системи" за това дали са издавали предписание за премахване на боровете. Когато има такова предписание, според Наредбата задължително трябва да има и компенсация със залесяване на други места. Настояваме да знаем къде и кога ще бъде осъществено това залесяване".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4837 |19.04.2019 Фандъкова сега се сети, че ”Златен век” не е законна сграда . 1| 4730 |18.04.2019 Паргов: Фандъкова да използва влиянието си, за да спре отпадането на „кафявата“ добавка. Това застрашава съществуването на „Топлофикация София“ . 0| 4053 |17.04.2019 Калоян Паргов: Връзката между образованието и бизнеса е от ключово значение . 0| 4036 |15.04.2019 Паргов: Изборният резултат не зависи само от председателя на партията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads