Реклама / Ads
0| 3911 |30.08.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Фандъкова да даде пълен отчет за наложените глоби на фирми-изпълнители на ремонти в София

.
Настояваме кметът Йорданка Фандъкова да направи пълен отчет за наложените от Столична община глоби към фирми-изпълнители на ремонти в София за последните 4 години. Също така настояваме тя да покаже и да докаже с документи колко от тези наложени глоби са платени.
 

Това заяви лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Поводът е "горещата тема" в последните дни за качеството на ремонтите на пътната мрежа след жестоката катастрофа край Своге, която отне 17 човешки живота.

"След този трагичен инцидент започна познатата порочна практика - прехвърляне на отговорности между различни институции за некачествено свършена работа при ремонта.

 

Основното замесено име е на фирма "Трейс груп", която беше в епицентъра и на скандала с ремонта на столичния булевард "Дондуков", коментира Калоян Паргов. - Всички помним какво се случи тогава. Ремонтът закъсня с два месеца, а кметът Фандъкова се опита да потуши гнева на гражданите с гръмката закана, че ще налага глоба от 80 000 лева на ден на фирмата-изпълнител за всеки просрочен ден. Освен това чухме кметът да се хвали, че точно на "Трейс" е наложила най-високата глоба от близо 500 000 лева. С колегите от БСП в СОС очакваме да докаже това твърдение с документи. И да съобщи кога и дали изобщо е платена тази глоба. Все пак "Трейс груп" е компанията с най-много спечелени обществени поръчки на Столична община за близо 63 милиона лева за последните 4 години. Освен на "Дондуков", имаше големи проблеми с ремонта, изпълнен точно от тази фирма, и на "Цариградско шосе". Трябва ли да чакаме да се случи трагедия като тази край Своге и в София, за да започнем да контролираме и да търсим отговорност за некачествените ремонти от фирмите, изпълняващи обществени поръчки?!"

 

Калоян Паргов добави, че досега има информация единствено от медиите за закани на кмета, че ще налага жестоки глоби на фирмите за некачествено изпълнение.

"Не знаем кога и дали изобщо са наложени такива след различните PR-акции, в които кметът Фандъкова толкова решително размахваше пръст, коментира още Калоян Паргов. - Не знаем и дали изобщо са плащани тези глоби. Затова с колегите от групата на БСП в СОС настояваме кметът да направи пълен отчет за последните 4 години. Да каже и да докаже с документи колко са наложените през това време глоби, кои фирми-изпълнители на ремонти в София са глобени, за какви нарушения и дали са платени тези глоби.

 

Очакваме още на първата сесия на СОС на 13-и септември Йорданка Фандъкова да информира общинските съветници и обществеността по поставените от нас въпроси. В противен случай ще смятаме, че заканите й за налагане на глоби са само елемент от PR-стратегията й с единствена цел за пореден път да излъже и да заблуди гражданите на София".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4066 |16.08.2018 Калоян Паргов: Само година след подписването, договорът с Македония дава дефекти . 0| 4023 |15.08.2018 Калоян Паргов: Цената на ремонта на „Граф Игнатиев“ е в пъти по-висока от тази на магистралите . 1| 3826 |08.08.2018 Калоян Паргов: Явно и ремонтът на „Граф Игнатиев“ „блести“ с недомислици . 0| 4882 |07.08.2018 Оставиха в ареста шестия от групата на Митьо Очите – Калоян Колев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads