Реклама / Ads
2| 5546 |25.02.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Гражданите от ”Малашевци” поискаха да закрием битака

.
Калоян Паргов и народните представители Христо Проданов и Димитър Данчев.
Битпазарът в столичния квартал ”Малашевци” да бъде закрит. Това поискаха граждани, които живеят край тържището за стари и употребявани стоки по време на среща с председателя на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов и народните представители Христо Проданов и Димитър Данчев.
 
Тримата бяха поканени на разговор от хората в "Малашевци" в читалище "Пенчо Славейков-1919". Основната тема беше проблемът с преминаването на камиони над 10 тона по улиците в квартала. Заради тежкотоварните машини гражданите живеят в прах, шум, разбити улици и къщи с напукани от постоянното разтърсване стени. По покана на Калоян Паргов, представители на живеещите в района присъстваха в сряда, 21 февруари, на редовното заседание на Комисията по транспорт и туризъм в Столична община и получиха обещание до месец да им бъде представен вариант за решение на проблема.

На срещата в читалището в "Малашевци" хората говориха и за останалите проблеми, които имат в квартала. "Търпението на гражданите в този район очевидно напълно се е изчерпало. Не е нормално да живеят в подобни условия, коментира Калоян Паргов. - Те настояха пред нас да бъде закрит битпазарът и бяха повече от категорични в позицията си. Аз също смятам, че вече няма необходимост от този битак. Може би трябва да бъде запазен само пазарът за резервни части за стари машини. Той обаче може да бъде преместен и организиран по друг начин. Обещах помощ на хората и още тази седмица ще предприемем действия с колегите от групата на БСП в СОС. С премахването на битака, ще разрешим и проблема със замърсяването на реката".

"Малашевци" е един от кварталите на София, който има спешна нужда от благоустрояване. Според Калоян Паргов обаче, това едва ли ще се случи през 2018 година, тъй като в бюджета не са заделени средства за тази цел. "Бюджетът на Столична община, който приеха неотдавна, за пореден път е насочен към основните артерии на София, коментира той. - През последните 5-6 години, общинските съветници от БСП постоянно предлагаме в бюджета приоритет да бъде и ремонтът на вътрешнокварталните улици, но така и не се случва това. Естествено, ще продължим да настояваме, докато не постигнем успех. Защото центъра го правят все по-красив, редят и пререждат павета, а за крайните квартали парите все не достигат. Това е големият проблем. Всички плащаме данъци и такси, но не виждаме подобрение около домовете ни".

Калоян Паргов се ангажира пред гражданите от "Малашевци" да провери и какви са възможностите за асфалтиране по спешност на улица "Жак Дюкло". "Ще разговарям със заместник-кмета по транспорт и ще предложа да бъдат предвидени средства за ремонта й, обясни той. - Ще проследя и ангажимента на директора на Дирекция "Управление и анализ на трафика" за промяната на маршрутите на тежкотоварните моторни превозни средства. Комисията трябва да направи среща и с представители на КАТ, за да обмислят организацията на движението. Обещах да информирам гражданите от "Малашевци" за всяко действие на Столична община за разрешаване на проблемите им. Мисля, че това е правилният начин за постигане на успех. За съжаление, работата на опозицията в СОС в момента се изразява точно в това – заедно с гражданите да упражнява натиск върху администрацията, за да си върши тя работата".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5062 |21.02.2018 Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си . 1| 6042 |15.02.2018 „Ние, Гражданите” зоват президента да наложи вето върху Закона за банковата несъстоятелност . 0| 4001 |13.02.2018 Калоян Паргов: Столична община е длъжна да осигури качествено образование на всички деца! . 1| 4268 |08.02.2018 Калоян Паргов: Категорично сме против провеждането на Луковмарш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads