Реклама / Ads
2| 4626 |26.12.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов след посещението в Белград: Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм

.
Калоян Паргов и Ивица Дачич
Председателят на БСП - София беше официален гост на Х Конгрес на Социалистическата партия на Сърбия.
 

Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм. Това беше посланието в доклада на председателя на Социалистическата партия на Сърбия, първи вицепремиер и външен министър Ивица Дачич по време на Х Конгрес на Социалистическата партия на Сърбия, което лидерът на БСП - София Калоян Паргов цитира. Той беше официален гост на форума заедно с члена на Изпълнителното бюро на НС на БСП и народен представител Валери Жаблянов, с изпълнителния директор на Националната асоциация за международни отношения (НАМО) Чавдар Минчев и с Пламен Фердов. По време на Конгреса в Белград лидерът на столичните социалисти имаше срещи с Ивица Дачич, със заместник-председателя на СПС Новица Тончев, с градския председател на СПС в сръбската столица Александър Антич, който е министър на енергетиката на Сърбия, и с Бранко Ружич, заместник-председател на СПС и министър на държавната администрация.
 
"Според Дачич тезата за "Краят на историята", която американският философ Франсис Фукуяма лансира преди малко повече от четвърт век не е нищо друго, освен негова собствена позиция, коментира Калоян Паргов. - Да припомня, че Фукуяма публикува книгата си "Краят на историята и последният човек" през 1992 година. В нея той тогава се опита да докаже, че крахът на комунистическия строй и триумфът на либералния световен ред, демокрацията и либерално-капиталистическата икономика са логичен край на еволюцията на формите на държавната власт. Геополитическите промени, победата на консервативни и дори крайнодесни политики в Европа в последните години обаче наложи все по-активно търсене на алтернатива на либералния световен ред. А това от своя страна категорично опроверга твърденията на Фукуяма. Нещо повече, самият той вече признава, че констатациите в книгата му не са точни. И дори твърди, че модерният социализъм е възможно най-добрата алтернатива за бъдещето. В доклада си Дачич обясни, че модерният социализъм означава антирадикализъм, антикапитализъм и повишаване стандарта на живот на хората. Модерният социализъм е справедливост, солидарност, свобода и равенство. Той не предполага еднопартийна, а плуралистична политическа система с добре развита пазарна икономика и правилно приложени нейни принципи. Модерният социализъм означава зачитане на  върховенството на закона, правата на човека, демократичните устои на държавата и справедливо разпределя социалните и национални богатства. Накратко казано, модерният социализъм е за национален суверенитет и държавен интегритет".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4620 |26.12.2018 Следствието временно затваря пътя до Своге . 3| 6481 |24.12.2018 Разследват катастрофата с шефа на Гранична полиция . 1| 4774 |23.12.2018 Осъден за убийство затворник избяга от Националното следствие . 0| 4726 |23.12.2018 Близо 200 жертви след цунами в Индонезия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads