Реклама / Ads
81| 13654 |17.02.2019 ГЛАСЪТ

Към нашенските Новичок, Казачок и Дурачок: В Европа ли сте или в 16-та република на СССР?

.
Освен морбили в България шета и епидемия от пропаганден кретенизъм. Забелязват се патологични проявления на това особено заболяване, но медицината е безсилна да се справи. Срещу него ваксина няма открита, няма открита… Без пари всичко е напразно – казвали древните римляни. (Absque argento omnia vana!) Без много пари, - биха допълнили българските политици.
 

 

Да минем към темата. Тя се събира в три думи: новичок, казачок и дурачок - може и с главни букви, според смисъла. Все пак е редно да бъде пояснено. Румен Петков, Тихомир Стойчев, ген. Тодор Бояджиев и подобни на тях, обикалят телевизиите за да обяснят на населението, че има нещо много мътно около отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Самият той бил доста съмнителен, защото нали, търговия с оръжие, Украйна и т.н.  Даже не било сигурно дали въобще е отровен или се пробутва някаква мистерия, за да бъдат набедени прогресивните руски тайни служби. Петков си изпробва сарказма върху някакви алхимици, които плещели глупости по повод отравянето. Петков се държи като човек, който е изпил няколко водки на закуска с руски колеги в Москва и малко е паднал от стола…

 

Ген. Тодор Бояджиев направо се изсмя на британските служби, защото били се изложили яко с историята "Скрипал" и Новичок. Освен това ги светна, че в навечерието на големи събития (изборите в Русия, например) такива „остри мероприятия“ не се правели. Би трябвало Тодоров да е наясно след като е работил толкова години с руските служби, но не е. Ще поясня по-долу.

 

Тихомир Стойчев пък наговори куп глупости, но със сериозен вид, което не е съвсем лесно, ако се замислите.

Силно впечатли една от изявите на главния прокурор Сотир Цацаров. Като един истински последовател на Мичурин той разкри, че руколата е много удобна салата за изпълнение на "мокри поръчки", което си е научно откритие, откъдето и да го погледнете.

 

Още не стихнали подигравките към Лондон, британските служби и посланик Ема Хопкинс в пеевски медии, дежурните анализатори подхванаха и краварите – сиреч американците. Те, видите ли, ни скроили коварен номер с разкритието, че някой прехвърля стотици милиони от Венецуела през българска банка. Не стига това, ами посланик Ерик Рубин, освен че уведоми публично премиера, главния прокурор и шефа на ДАНС за възможната афера, но се срещнал и с гуверньора на БНБ. Ужас! - вият анализаторите, Вашингтон ни има за своя колония (САЩ никога не са имали колонии…), което е супер нагло. Не споменават нищо за периода, когато бяхме Задунайска губерния и 16-та република. Щото така така е правилно, според тях.

 

На всичкото отгоре някакви журналя от БиБиСи направили разследване за боевете с кучета и залаганията, в което наш хубавец се оказал в центъра на престъпната далавера. Оказа се че главният секретар на МВР какмубешеимето не знаел нищо. А щом той не знае, значи ни злепоставят, нали?

 

Как да не полудее човек. Живеем си безгрижно и щастливо на острова на стабилността на Балканите и изведнъж някакви чужденци започват да ни вадят кирливите ризи. Че са кирливи знае всеки, но защо те ще ги вадят. Нали си имаме служби и прокуратура, които, според самите тях, работят перфектно. И нали те са отворили очите на партньорските служби, а не обратно. Каза го сам премиерът. Ползват се и с огромно обществено доверие - цели 6-8%!

 

За какво все пак става дума. Специалният отдел на ГРУ (Главно разузнавателно управление на Генщаба на Руската армия) се занимава със специални задачи. В техния набор влиза и диверсионна дейност на територията на други държави. Когато се наложи. Периодично се налага. Какво влиза в термина диверсионна дейност всеки може да си отговори. Достатъчно е да се спомене, че още в средата на 30-те години ген. Судоплатов е създал т.нар. 4-ти отдел на НКВД, който извършвал „остри мероприятия“ или казано по-простичко – ликвидирал тези, които пречат на властта. На власт бил Сталин. Ликвидирали ги по различни начини. Судоплатов например лично организирал убийствата на политици като Евгени Коновалец и Лев Троцки. В своята книга „Разузнаването и Кремъл“ Судоплатов пише, че една от главните цели била да се провеждат операции в навечерието на важни дати, за да се демонстрира силата, волята и непоколебимостта на Кремъл да наказва предатели, политически опоненти или идеологичеки противници. Простичко и ясно.  Нещата днес не са много по-различни. Новичок е едно от новите неща в тази работа.

 

Дали британските служби са толкова елементарни, колкото ги изкарват нашите експерти не знам, но е известно, че са в Топ 3 и са едни от най-старите и успешните, особено по линия на анализите. Освен това те са в основата на създаването на американското ЦРУ и израелската МОСАД. Това прави излишен коментарът на запасняка Бояджиев, че руския разузнавач Сергей Скрипал е предател, защото минал на страната на британците. Ким Филби обаче, който от Лондон минал към Москва е герой.

 

На пръв поглед изглежда странно, че повечето телевизии по всеки подобен повод вадят на екран едни и същи овехтели експерти от ерата на ДС. Само че дали наистина е странно, като се има предвид, че тези, които имат влияние или дори притежават някои от тези телевизии са свързани и до ден днешен именно с руските тайни служби, в това число и ГРУ. Няма да ги посочваме, за да не им се карат началниците в Москва, че така лесно сме ги разкрили...

 

Освен това е смешно отявлени съветофили като въпросните о.з. експерти да хвалят като ромски врачки руските служби и Кремъл, а децата и внуците им да учат и живеят в загнилия Запад... Да бяха си купили по една дача в Подмосковието, а те настроили в Нй Йорк, Италия, Великобритания, Гърция...

 

Българският народ е казал своята дума и затова сме членове на НАТО и ЕС, а не на някакъв евразийски проект или нов СССР. Да, пътят не е лек, но да не забравяме какви лъжци, милиционери с IQ около 80 и крадците се въртят из властта. Те са причина два и половина милиона българи да напуснат родината. И още напускат, защото:

 

Брутния вътрешен продукт на Русия за 2018 г. е 1,6 трилиона долара. На САЩ за същата година  – 20,8 трилиона долара. Руският БВП се изчислява в щатски долари, а не в рубли – сами се сетете защо.

 

По някои данни вложенията на руснаци в американски банки са около 800 милиарда долара. 100 милиарда долара е платила руската държава, за да притежава американски ценни книжа.

БВП на глава от населението:

Русия – 10 608 долара

САЩ – 60 202 долара

Германия 50 130  долара

Франция 43 000 долара

Великобритания 41 310 долара и т.н.

 

По данни на руските институции в САЩ живеят над 300 000 руснаци. В Германия руснаците са около 250 000 души, а от бившия СССР – около 670 хиляди.

Около 40 000 души от цял свят всеки ден пристигат в САЩ с цел да останат там. 

Да, животът не се измерва само с пари, работа и учене. 

 

Цитираните статистики обясняват мотивите. Към кои резултати е редно да се стремим като нация и държава?

 

Българите винаги са имали и ще имат уважение и признателност към Русия за това, което е направила през 1877-1878 година. Тези чувства не зависят от политиците и милиционерите с клишета от 50-те години в главите. Симпатията и чувствата са към руския народ - с цялата му палитра от етнически и религиозни съставки. Обитателите на Кремъл са съвсем отделна работа. Тайните служби, задкулисните афери и поръчковите убийства - също. Те нямат нищо общо с уважението ни към руската култура, история, наука и изкуство. Да се прикриват далавери и откровени престъпления зад маската „вечната дружба“ е цинизъм. Да оправдаваш опитите да се вършат криминални деяния срещу българи на българска територия е предателство. Не само от руски служби разбира се.  

 

Цивилизационният избор към НАТО и ЕС освен всичко друго означава и лоялност.През вековете царете и народът ни са били изправяни много пъти пред труден избор. Невинаги сме били умни и далновидни, затова сме плащали и ужасна цена. Няма нужда лайкучки с промити мозъци да ни пробутват чужда пропаганда по толкова примитивен начин. Не сме империя, не зависят от нас световните дела, затова трябва да сме гъвкави и съобразителни.

 

В 2019 година да се държиш като 16-та република в СССР е патологично заболяване на нервната система и мозъчната дейност.

Намесата на чужди служби и правителства в нашите батаци е крайно закъсняла. Те могат да бъдат обвинявани, че години наред знаят за корупцията по върховете у нас знаят за зависимостите на прокуратура и служби от политици и откровени мафиоти, но не направиха нищо да помогнат на българското общество да се справи с тези уродливости.

 

Защитниците на руските служби в едно са прави – става дума за професионалисти. Но трябва да са наясно и за друго, че точно заради това Москва не би трябвало да разчита на такива елементарници като тях да рекламират Русия. Ефектът винаги ще е обратен. И ако все пак Кремъл разчита на екземпляри като тези, това обяснява защо се е сринала съветската империя и социализЪма въобще… Сега разбирате, защо се толкова възпалени нашенските Новичок, Казачок и Дурачок. Особено Дурачок.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12449 |14.02.2019 От толкова скандали аха да се счупи клона, ама не . 35| 26800 |13.02.2019 Осем въпроса към премиера и главпрокурора след срещата с US-посланика . 35| 20861 |12.02.2019 Как Новичок стана салата, а половината българи - маймуни . 42| 19533 |11.02.2019 Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads