Реклама / Ads
1| 5646 |16.10.2007 НОВИНИ

Камара от проблеми в "Пирогов" установява доклад

.
От доклада за състоянието на болницата става ясно, че не е изпълнено разпореденото от министъра на здравеопазването разработване на бизнес-програма, финансов план и финансови разчети.
 

Индивидуалните работни заплати в “Пирогов” са доста под критичното ниво за осигуряване нормален живот на семействата на персонала, за стимулиране и задържане на висококвалифицирани лекари и медицински сестри, с доказани професионални качества, за привличане на висококвалифицирани специалисти във функционалните и административните отдели на болницата. Това е основният акцент в доклада за състоянието на болницата. Ниското равнище на работните заплати определя условията за намалена трудова активност на персонала в дейността на болницата и създава предпоставки за негативни тенденции и прояви. За издръжката на своите семейства в извънработно време лекари от “Пирогов” работят в интерес на конкурентни други болници. Друга част от персонала има странични доходи, които идват от работа, която е много под тяхното квалификационно ниво. Под една или друга форма се искат и вземат пари от пациентите, което уронва личния и болничния авторитет. Управлението на болничната логистика в “Пирогов” е на много по-ниско ниво от управлението на лечебната дейност. Не се планират и управляват доставките и запасите от лекарства и медицински консумативи по система за управление на запасите. Сериозни са проблемите и с болничната храна, се посочва още в доклада.

До 21 октомври Съветът на директорите ще представи на принципала бизнес-стратегия на болницата за периода 2008-2010 г. За продължаване на дейността обаче болницата се нуждае от спешна еднократна субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 12,5 млн.лв., защото мерките на Съвета на директорите за повишаване на лечебната и икономическата ефективност се очаква да дадат резултат едва след 6-7 месеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5755 |01.10.2007 Наши специалисти решават IT проблеми в Европа . 0| 5416 |13.07.2007 "Пирогов" стачкува! . 1| 5430 |09.07.2007 Медиците в "Пирогов" пред ефективна стачка, Гайдарски шикалкави за споразумението . 1| 6756 |03.07.2007 Спас Спасков си е изпълнителен директор на "Пирогов", а след конкурс може да продължи да бъде такъв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads