Реклама / Ads
76| 5913 |23.03.2013 НОВИНИ

Камата застана зад "Орлов мост", но с уговорка за честност

.
Христо Стоичков Източник: Булфото
Камата застана зад Движение „Орлов мост". Той направи този жест с уговорката, че името му няма да бъде опетнено. Христо Стоичков обяви решението си пред събралите се в зала „Арена Армеец".
 
Там в съботна следобед се събраха представители на няколко граждански организации и протестиращи. „Погледнах в очите на хората и видях, че са честни”, каза футболната легенда. Той обаче е категоричен, че няма никакво намерение да става депутат.

Десетки автобуси от цялата страна окупирах а в ранния следобед зала „Арена Армеец", където към 15 часа започна и срещата на Стоичков със студентите. Камата обяви, че е платил наема на залата. „Лично аз платих наема, за да не се сочат олигарси и най-различни хора. Имам достатъчно пари, за да извадя 10-15 хиляди лева за студентите, които се притесняваха как ще поемат разноските по залата", каза големият футболист.

 

„За последен път заявявам, че аз съм безпартиен. Аз нямам партия. Моята партия е села, градове, където съм бил - това е моята партия, между хората. Аз съм симпатизант на хора, които мисля, че могат да оправят нещо в България. Моята е най-лесна, за разлика от всички вас. Взимам си багажа и си тръгвам - отивам си в Испания, отивам си в Щатите и въобще не ме интересува. Но, очите говорят най-ясно дали искат да правят нещо задкулисно или искат да вървят по правилния път. Аз съм тръгнал по правилния път и съм го извървял сам. Естествено е, че съм имал здрав колектив, здрави съотборници, добри треньори, добри президенти, които са подкрепяли моето бъдеще", коментира Стоичков.

 

Аз вярвам във вас, затова дадох и моето "да", обяви Камата пред събралите се в залата. До парламента ще дойда, до Европа ще отида, но искам и вие да докажете, че вървите по правилния път, каза той. Камата обясни, че затова е дал съгласието си на тези хора да си изберат по демократичен начин те какво трябва да направят: „Ще намерят начин и подход, с умните хора на България, да ги упътят какво трябва да направят. Аз не искам нито един, когато излезе пред обществото или пред децата, и да каже ние искаме да направим това и утре да не може да го направи, значи той е излъгал всички, излъгал е мен. Това ще бъде моята първа крачка - аз да се оттегля сам, за да не цапат моето име".

 

Стоичков се обърна към представителя на студентите Ангел Георгиев, който покани Камата да стане тяхно лице, с думите: "Искам да бъдеш верен, да гледаш хората в очите, да бъдеш честен, да говориш истината на хората, да разберат, че това е правилният път". Не искам моето име да бъде опетнено. Заставам с цялата си отговорност, знам, че ще бъда препъван, аз не съм се отказвал, каза още футболната легенда. От днес ние двамата ще вървим отпред до барикадата, каза Стоичков, гледайки към Георгиев.

 

Самият Ангел Георгиев обясни, че днес Движение „Орлов мост" се събира в залата, където е забранено за политици, защото застават зад народа и зад гражданското общество. Нищо мръсно няма, нищо нечестно няма, а господин Стоичков трябва да бъде знаме, защото е човек, който е познат на петте континента и който ще обединява хората, категоричен бе студентът. Ние сме политически необвързани и искаме да останем да живеем в България. Искаме ние да сме хората, които ще се погрижим за това по-добро бъдеще на България, а не да чакаме някой да ни свърши нашата работа, заяви Георгиев.

 

Той изреди и исканията на студентите, а те са: изцяло нов закон за висше образование и стратегия за висшето образование; Засилване на ролята на студентските съвети във висшите училища; Широко младежко и гражданско участие и контрол в изпълнителната власт в страната; Държавна политика, насочена към младите хора.

 

Той заяви, че те кандидатдепутатски листи не се редят от партиите, а това народът го прави със своя глас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6392 |05.03.2013 От "Орлов мост" щурмуват "Арена Армеец" . 101| 6375 |19.02.2013 Протестиращи блокираха "Орлов мост", има счупени глави . 8| 7324 |16.12.2012 Камата изригна срещу Боби Михайлов . 10| 5711 |24.03.2012 Камата стана Боримечка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads