Реклама / Ads
6| 5605 |30.07.2008 НОВИНИ

Камелия Бончева - жива и свободна

.
Странно съвпадение между телевизионната изява на Ангел Бончев и откриването на съпругата му или щастлива случайност? Снощи Бончев дари откупа за благотворителност.
 

 

Около 4.00 часа тази сутрин в района на „Казичене“ полицейски патрул е открил Камелия Бончева, съпруга на бившия президент на „Литекс“ Ангел Бончев. Според полицейски източници тя е била в добро здраве.

Frognews.bg напомня, че Ангел Бончев беше отвлечен на 21 срещу 22 май тази година в столичния квартал “Дървеница” пред дома си. По-късно на 10 юли полицията го откри в квартал "Княжево" в безпомощно състояние. При предаването на откупа и освобождаването на Бончев беше отвлечена съпругата му Камелия. На 15 юли Ангел Бончев беше заменен на извънредно заседание ръководството на „Литекс“ с Трифон Попов, който работи в „Литекс Комерс“ в Ловеч.

Снощи, точно 19 дни след отвличането на съпругата си Камелия, Ангел Бончев внезапно се появи по БТВ и направи изявление с очевидно предварително написан текст. От екрана ясно се видя, че два пръста от лявата ръка на Бончев липсват.  Каза, че няма новини от отвлечената си съпруга, а събраните от негови приятели 157 хиляди евро, като откуп за съпругата си, дарява за благотворителност. По този начин искал да направи добро, което се надявал да му се върне. По телевизията Бончев заяви дословно: „Знаете какво се случи с моето семейство. След като бях пуснат, много хора, на които разчитах, се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственикът на „Литекс Комерс”, ме отстрани от фирмата. От приятели успях да събера 157 хиляди евро за откупа на съпругата ми. От 19 дни нямам вест от нея. Тези пари ги дарявам за лечение и рехабилитация на болните от рак на гърдата. В момента ги давам на фондация „Утре за всеки”. Моля се на Господ да помогне на семейството ми”. Председателят на фондацията Марин Хаджийски връчи на Бончев договор за направеното дарение и му благодари от името на всички засегнати от рака на млечната жлеза.

Според непотвърдена информация още в неделя Бончев получил обещание от похитителите, че съпругата му ще бъде върната жива същия ден, но тогава това не станало, съобщи БТВ. На следващия ден отново му се обадили и му казали, че в замяна на жена му трябвало да дари събраната сума за откуп. Дарението трябвало да бъде направено публично и по телевизията.

bon4ev_tv.jpg

Именно това се случи снощи, а часове по-късно откриха Камелия Бончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5466 |29.07.2008 А. Бончев: Много хора се отдръпнаха от мен, Ганчев ме отстрани от фирмата . 9| 5963 |29.07.2008 Дебатът по шестия вот на недоверие - „dejа vu” и скука до смърт . 0| 5667 |29.07.2008 172 милиона долара за TV2 и Ринг ТВ . 2| 5535 |29.07.2008 Половината българи искат референдум за избирателната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads