Реклама / Ads
0| 4131 |01.03.2019 НОВИНИ

Кампания на УМБАЛ „Света Екатерина“ за безплатни кардиологични прегледи

.
УМБАЛ „Света Екатерина“
Съвместна благотворителна инициатива „С грижа за сърдечно-съдовото здраве“ ще стартира в навечерието на националния празник и в Деня на Баба Марта – най-ярко символизиращ здравето в народния календар. Кампанията организират ръководствата на УМБАЛ „Света Екатерина“ и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР).
 

В продължение на цялата година кардиолози от специализираната болница за лечение на сърдечно-съдови заболявания ще извършват безплатни прегледи на членуващите в СОСЗР.

 

Кампанията е по съвместна идея на изпълнителния директор на болницата професор д-р Генчо Начев и председателя на СОСЗР ген. Златан Стойков.

 

Инициативата започва в София на 1 март от 10.00 ч. в диагностичните кабинети на болницата на първи етаж. След първоначалните прегледи при нужда пациентите ще бъдат пренасочвани за допълнителни изследвания и лечение в стационарните клиники. След приключване на прегледите на членуващите в столичните организации кампанията ще продължи чрез изнесени мобилни кабинети в регионалните структури на СОСЗР.

 

УМБАЛ „Света Екатерина“ е водеща в лечението на сърдечно-съдовите заболявания в страната и пионер във въвеждането на нови методики в инвазивната кардиология, кардиохирургията и сърдечните трансплантации. Едно от основните й предимства е в съчетанието на отлични специалисти и най-съвременна апаратура за широк спектър изследвания.

 

Болницата разполага с най-модерния компютърен томограф, с който може да се извършва уникална диагностика на сърдечно-съдовата система. Единствено тук се прави карта на сърдечната дейност с помощта на катетри, работещи на електромагнитен принцип. Сърдечно-съдовите хирурзи и инвазивните кардиолози осъществявят хибридни операции, с помощта на които лекуват едноетапно широк спектър от заболявания.

 

Ангажираността и симпатиите на проф. Генчо Начев към българското войнство от запаса и резерва имат дълбоки лични корени. Един от най-големите авторитети в българската кардиохирургия е внук на подпоручик Генчо Хаджигенчев, адютант на 4-та дружина от 23-ти пехотен Шипченски полк, кавалер на Военния орден „За храброст”, участвал във войните за национално освобождение и обединение. Проф. Начев е и един от авторите на книгите „Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк”, „Възкресението на Българското опълчение – Душата на Македония и Одринско” и „Забравената война”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4051 |23.02.2019 ПЕС започва кампанията си за европейските избори от Мадрид . 0| 3860 |11.02.2019 Поредна дарителска кампания за спасяването на кораба ”Радецки” . 4| 4355 |06.02.2019 Експерт: Банева трябва да води кампания за евродепутат от ареста . 2| 3926 |02.01.2019 Данъчната кампания започва от 10 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads