Реклама / Ads
20| 5648 |07.04.2013 НОВИНИ

Каназирева: Политиците се вземат много на сериозно

.
Дани Каназирева Източник: Булфото
Много на сериозно се вземат политиците. Никой не им иска листите. Те търсят хората само преди изборите. Така коментира отношението между политици и граждани Дани Каназирева, която заедно с 1000 души в Пловдив гръмко напуснаха Меглена Кунева и партията й "България на гражданите".
 

Когато търсеха подкрепа, бяхме симпатични млади хора. Проблемът е в централизацията на жълтите павета. Там е политическият елит. За него хората нямат значение, оцени Каназирева в студиото на “Всяка неделя”.

В една зала над 500 души застанаха с лицата си и казаха "не" заявиха че напускат, напомни бунтарката. И добави - решението им беше спонтанно.

"Решението да напуснат Кунева е предизвикано от опита да се подменят принципите. Оказа се че "България на гражданите" не е на гражданите. Тя е на централата", подчерта Каназирева.

Тя определи като лъжа твърденията на Кунева, че гръмкото напускане било заради амбиции за парламента. А аз пред целия национален съвет заявих, че не искам да се кандидатирам за депутат. Това стана още преди да започне дебата за листите, каза Кназирева. Щом си позволят така директно да лъжат за лесно проверими факти, какво да правя, попита тя риторично.

Към края на март в Пловдив разбрали кои ще са водачите на листи и видели, че са хора, участвали в изпълнителната власт по време на царя и на тройната коалиция. Това ги накарало да се чувстват излъгани. За мен тези постове не се взимат без политически гръб и протекция, отсече Каназирева.

Тя поясни, че в Област Пловдив са били създадени 17 общински структури и били привлечени 1000 привърженици. Още през 2012 г. на събрание 800 души са поискали да влязат в, тогава, сдружението на Кунева. Такива структури се създават, когато човек вярва.

Аз мислех, че това е един интелигентен и образован човек, работил в Брюксел и ще даде на хората уважение и достойнство. Повярвахме, че може да има образована и интелигентна алтернатива, каза Каназирева. Но сега тя заявява, че проектът на Кунева е фалшив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10459 |01.04.2013 Дани Каназирева: Кунева иска само свои хора . 15| 5415 |25.03.2013 Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците! . 5| 6223 |07.12.2012 Данъчните вземат 123 хил. лв. от Красьо Черния . 20| 5845 |29.11.2012 Президентът: Политиците ни са си научили уроците, няма да се месят на църквата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads