Реклама / Ads
4| 4651 |18.01.2017 НОВИНИ

Кънчо Стойчев: Плевнелиев не защитава интересите на тази страна

.
Кънчо Стойчев
Росен Плевнелиев не защитава интересите на тази страна. Не е имало български президент с такова поляризиращо присъствие и такъв нисък рейтинг. Той почти ни вкарва във война с важни наши партньори, а това е напълно безотговорно отношение към страната.
 

Това мнение изрази социологът Кънчо Стойчев в коментар на финалния отчет на президента Росен Плевнелиев в края на неговия мандат по БНР.  Според Стойчев на подобен пост личните интереси трябва да отстъпват пред държавните и обществените, а при Плевнелиев има тотално, радикално разминаване.

 

Активната, агресивна позиция по отношение на Русия противоречи на българския национален интерес, изтъкна социологът и допълни, че Русия е важен търговски и културен партньор на България, а Плевнелиев е успял значително да разруши тези отношения:

 

Ние получаваме един президент, който се явява като ястреб на една много малка страна, силно зависима, силно изложена на опасности, в турболентен район и прави изказвания, които поставят под въпрос нашата национална сигурност. Ние сме малък играч, а той се хвърли напред, все едно, че той е Китай и ще управлява света.

 

Запитан какви са неговите очаквания за мандата на новоизбрания президент Румен Радев, Стойчев посочи, че очаква обрана позиция на патриот, който държи на първо място България в сърцето си: Предполагам, че няма да работи за личните си кариерни интереси, за разлика от Плевнелиев, който работеше за личните си кариерни интереси и да го потупат тук и там, а България - кучета я яли.

 

Липсата на политически опит може да бъде и силна страна за Радев, защото на българския народ му е омръзнало от хора с голям политически опит, които не са довели до коренен прелом в състоянието на страната, смята Стойчев:

 

България е стабилна нестабилно на дъното. Има ли по-лошо? Да, има нестабилност на дъното, така че трябва донякъде да сме щастливи, че сме стабилни поне на дъното, но това не може да бъде наш идеал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10183 |18.01.2017 Беновска замери Плевнелиев с ябълка, охраната я изхвърли . 8| 4854 |18.01.2017 Равносметката на Плевнелиев за мандата си . 4| 3866 |17.01.2017 Плевнелиев: Ако предадем интеграцията с ЕС, предаваме националния интерес . 4| 5006 |17.01.2017 Дни след писмото, Плевнелиев скочи на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads