Реклама / Ads
7| 5212 |01.09.2011 НОВИНИ

Кандидат за кмет от ГЕРБ живее при наркобос

.
наркотици
Кандидатът за кмет на ГЕРБ в Невестино Пламен Цветков е наемател на заподозрян за наркотрафик Стоян Гецев, по прякор Кравата, в с. Ваксево.
 

Това пише “Труд”. Срещу 50 лева наем месечно той е получил правото да обитава къщата на Гецев на ул. “Ленин” № 71. В началото на август вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че при специализираната полицейска операция “Наглецът” са задържани Стоян Кравата, 3 кг хероин, един македонец и 48 хиляди евро по време на сделка.

 

Тогава Цветанов изрично подчерта, че Стоян Кравата се сочи за лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. “Операцията е наречена “Наглецът” благодарение на “богатото” криминално минало на задържания”, каза тогава Цветанов.

През 2005 г. Стоян Кравата е бил задържан на ГКПП-Кулата в кола с гръцка регистрация, в която са открити 19 кг хероин. Задържаният е бил осъден ефективно на 17 години затвор на две съдебни инстанции, но обжалва на трета инстанция и присъдата е върната за преразглеждане.

 

Пред “Труд” кандидат-кметът Пламен Цветков обясни, че с хазяина си Стоян Кравата се познава от 13 години, тъй като съпругата му работела преди време в неговия шивашки цех. “Жена ми претърпя тежка гинекологична операция и единственото място, където успя да си намери работа, след като се въстанови, бе в цеха на Стоян”, разказа пред “Труд” самият Цветков. Кандидат-кметът добави, че се регистрирал на адреса на Кравата, защото нямал нотариален акт за къщата в родното си село Раково, а по закон трябва да има адресна регистрация в общината, от която го издигат за кмет.

“Всички във Ваксево са в шок, никой не е предполагал или знаел с какво се занимава Стоян”, категоричен бе пред “Труд” Пламен Цветков. Изказването му обаче се приема доста скептично в Невестино, тъй като самият той съвсем доскоро бе началник ГПУ, дирекция “Гранична полиция”.

 

Пламен Цветков бил категоричен пред “Труд”, че е информирал за проблема депутата и шеф на ГЕРБ в Кюстендил Валентин Микев, който от своя страна информирал централното ръководство. До редакционното приключване на броя мобилният телефон на вътрешния министър Цветан Цветанов бе изключен, пише в. Труд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6013 |29.08.2011 И интелектуалците издигнаха свой кандидат-президент . 59| 6953 |29.08.2011 И. Фидосова: Кандидатит-президентската ни двойка и сега си върши добре работата . 45| 5698 |28.08.2011 ГЕРБ са готови с кандидатпрезидентската си двойка . 14| 4781 |15.08.2011 Кандидат-кметовете на ГЕРБ ясни във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads