Реклама / Ads
1| 6651 |16.10.2007 НОВИНИ

Кандидат-кметове бистрят съдбата на Созопол и Несебър

.
В предаването „Тази сутрин” на БТВ днес се разгорещи сериозен дебат около съдбата на едни от най-красивите курорти по нашето Черноморие, а именно Созопол и Несебър. Големи обещания дадоха, както и не толкова ласкави думи си размениха кандидатите за кметове на Черноморските общини.
 

veska_karamanova.jpg„В Созопол през последните четири години бюджета на общината от  4 млн. лева, вече е нараснал на 15,8 млн. лева, което е четирикратно увеличение, по събираемост на местни приходи сме на първо място, това каза независимият кандидат-кмет Веска Караманова и досегашен кмет в предаването „Тази сутрин” на БТВ. По думите й в общината има добър инвестиционен климат, тя е с най- ниската безработица. Инвестиционният бум в Созопол не крие големи опасности, тъй като има и ограничения. Караманова обясни, че именно нейна е идеята да се редуцира строителството на хотели до два етажа.

В диспута участваше и досегашният председател на Общинския съвет в общината издигнат от коалициа „Фар” Панайот Рейзи, който се кандидатира за трети път за кмет. Той смята, че Созопол има нужда от нов кмет.

„Предстои състезание за Европейските фондове и аз ще го спечеля. На града трябва болница и яхтено пристанище”, каза Рейзи.

Според Краманова общинският съвет е взимал правилни решения, въпреки че са имали и сериозни спорове. Като несвършени дела тя отбеляза нерешени проблеми с крайно нуждаещи се хора от жилища, за които не е било намерено време от страна на общинските съветници.

Караманова обясни, че от предприсъединителните програми са изградени депото за твърди битови отпадъци за 10 млн. евро и пречиствателната станция за 1,7 млн. евро.

Кандидатът за кмет на партия ГЕРБ заяви, че отговорността за досегашни проблеми трябва да си поделят кметът и председателят на общинския съвет.

Според кадидатът Стойо Недин има още много неща, които не са свършени в общината. По думите му основният приход се оформя от строителство на имоти, а не от туризъм.

Относно купуването на гласове в общината и четиримата кандидати се обединиха около призива да не се поддават избирателите и да гласуват по съвест.

Не по-малко бе оспорван и кметският стол в Несебър.kmetica.jpg

Настоящата кметица Магдалена Мандулева обясни по повод презастрояването на курорта, че такова не съществува, по-скоро има наличие на временни постройки в Слънчев бряг и ако имат воля собствениците на хотели да ги заменят със зелени площи ще има добра визия в курортите. Тя обясни, че построените до момента хотели са в съответствие с действащия Закон за устройството на територията. По думите й най-важният проблем в момента е инфраструктурата.

Не може да нямат селата пътища и системи за отпадни води. В Несебър е задължително да се изгради пречиствателна станция. Това ще стане с помоща на публично-частни партньорства, каза Мандулева.

Другият кандидат за кмет Атанас Терзиев, издигнат от Партия „Дела” каза, че при тях има хора, които не са участвали в ограбване на общината и те ще се справят с проблемите по нов начин.

Презастрояването доведе до това да идват туристи с по-ниски възможности, Слънчев бряг вече не е курортен комплекс, а е курортно селищно образувание. За съжаление предишния мандат завърши със скандал, но падналите паднали, вървим напред, гтова пък каза кандидатът Николай Димитров.

Като основен проблем за отлива на доста туристи тази година Георги Петрохански, който е кандидат на БСП изтъкна проблемът с визите, а не толкова с презастрояването. Frognews.bg
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6744 |05.10.2007 „Бъдеще за община Созопол" стартира кампанията с водосвет . 4| 5739 |02.10.2007 В Созопол искат втори мандат за „желязната лейди" Веска Караманова . 3| 5840 |27.09.2007 Созопол настига Кувейт по темпове на развитие на местната икономика . 5| 4863 |02.09.2007 Цв. Цветков: Днешните кандидат-кметове са утрешни кандидат-президенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads