Реклама / Ads
14| 6700 |19.09.2011 НОВИНИ

Кандидат-кметове за Бургас скачат срещу Д. Николов

.
обновената главна улица на Бургас Източник: Frognews.bg
Ремонтите билиа възложени на приближени фирми, твърдят те.
 

Кандидат-кметове за Бургас дебатираха на живо по БТВ от централния площад по най-наболелите въпроси на общината. Настоящият кмет Димитър Николов от ГЕРБ се бори за следващ мандат, а останалите са кандидати за първи мандат на поста - Димчо Грудев (Атака), Георги Иванов (Партия за хората от народа), Радостина Господинова (ВМРО), бизнесменът Ваклин Стойновски, Павел Маринов (БСП), Георги Манев (Средна европейска класа) и Мария Инджова (РЗС).

В Бургас през последните години бяха реализирана много инфраструктурни проекти, центърът на града беше изцяло обновен. Бургас бе обявен и за най-добрия град за живеене през 2010 година. Критиците на настоящия кмет обаче твърдят, че проектите са били твърди скъпи и не са били защитени интересите на местните производители. "Бургас беше пренебрегван през последните 20-30 години. Ние променихме тази посока. В момента Бургас е отличник и мога да кажа, че е лидер в своето развитие", заяви кметът Николов.

"Ремонтите, които се направиха, бяха възложени на приближени фирми", смята Ваклин Стойновски. Той прогнозира пред камерата на bTV, че една от току-що поправените улици в града е на път да се превърне във "водното огледало на Бургас", броени седмици след ремонта.  

Димчо Грудев, Георги Иванов и Мария Инджова посочиха като основна точка в своите платформи поръчките, които се правят, да са от български фирми с български материали. И тримата изразиха недоволството си от факта, че за новото Ларго в Бургас са използвани турски плочки, а не български, каквито се произвеждат и на територията на община Бургас. Според Николов обаче българските плочки не отговаряли на изискванията по проекта.  

"Какво ще стане ако руските туристи откажат да почиват по бургаското Черноморие и започнат да почиват в Сочи, ако немските потребители спрат да купуват български домати, ако английските потребители спрат да купуват българско вино?", попита настоящият кмет. "Няма как кметът да влияе на фирмата изпълнител за това, откъде да си достави материалите. Важното е те да отговарят на заложените показатели", каза още Димитър Николов.  

Георги Иванов от Партия за хората от народа освен това изтъкна, че данъците, които плащат бургазлии, са едни от най-високите в България. Според Павел Маринов от БСП Бургас има много сериозен проблем с това, че са объркани приоритетите в управлението. По думите му икономиката на града "не работи и продължава да се затлачва". "Ако твърдим, че Бургас е най-доброто място за живеене, трябва да има и икономически показатели", каза още Маринов.

Радостина Господинова от ВМРО заяви, че оценява направеното за града до момента, но, според нея, трябва да се има предвид и на каква цена е направено всичко това. Като свой приоритет тя изтъкна подобряването на здравеопазването в града. "В бургаския бюджет за 2011 г. са заложени само 1 млн. лв. за здравеопазване", заяви Господинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 14855 |18.09.2011 Порно удар срещу „България Ер” . 6| 5272 |17.09.2011 Русия се жалва в IATA срещу „България ер" . 25| 5993 |13.09.2011 Честито! Газ и парно скачат! . 19| 4884 |11.09.2011 Сагата с руските туристи в Бургас продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads