Реклама / Ads
20| 5175 |09.08.2011 НОВИНИ

Кандидатите за София изляха сладостни обещания

.
Кадрови промени, намаляване на такса смет; създаване на работни места, електронна община обещаха кандидат-кметовете за София - Кадиев, Пехливанов, Софиянски и Прошков.
 

"Моят първи ден като кмет" бил документът, който ще представи Георги Кадиев тази седмица. Ако стане кмет, той щял да започне с кадрови промени, но без чистка, съобщи по НТВ кандидат-кметът на левицата. В общината щели да останат тези, които имало какво да й дадат, зарече се той. Заводът за битови отпадъци е престъпление на Борисов; възложил съм на моя екип да готви нова апликационна форма, каза той. С таксата смет можел да се реши проблемът с кучетата, но това не станало. Кадиев предпочитал хибриден вариант за такса смет, който първо да се приложи експериментално в един столичен район.

Сега столицата доста се чисти, но това е ударно, предизборно почистване, при положение, че тънахме в боклук, каза Николай Пехливанов от Атака и каза, че няма да събира толкова голяма такса смет от столичани. Те плащали най-скъпия боклук. Трябва да се намери някаква функция на реалното потребление, методиката да е социална и справедлива, поиска той. Грешно и порочно е такса смет да се изчислява на база данъчна оценка, има много работещи практики, каза Пехливанов.

Втора година страната е в тежка криза, Б. Борисов не се оправя с нея за съжаление, установи Ст. Софиянски от ОДС, който установи, че социалният статус на софиянеца е значително нарушен. Затова трябвало мерки за посрещане на зимата, стабилизиране на инвестиционната програма и да се търсят начини за намиране на работни места. Той добави, че и днес имало проблем с детските градини. Такса смет трябва да се раздели от данък сгради, каза Софиянски.

Дейността през първия работен ден е нещо популистко, съобщи Прошко Прошков от Синята коалиция. Аз познавам администрацията и ще проверя какво става с моите преписки; искам да видя какво става с електронната община, която искам да предоставя на софиянци, добави той и поиска да има пълна прозрачност и ефективност. Вместо да мием улици, по-добре да измиваме дупките, преди да ги пълним, поиска той. От години такса смет се изчислява несправедливо, каза той и обясни, че трябва контейнерите да се прибират в обособено помещение в сградния фонд или да има бандеролна система с пликове. Най-добра обаче била хибридната система. Да стимулираме хората да сепарират, каза Прошков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5005 |08.08.2011 Граждани искат справедливи такси за София . 26| 5725 |05.08.2011 Почва дебнене за незаконни гонки из София . 8| 7673 |02.08.2011 Изнасят 1/2 чиновници от София срещу солидни бонуси . 18| 6567 |02.08.2011 60 багажа чезнат мистериозно от полет Амстердам - София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads