Реклама / Ads
7| 6251 |31.01.2017 НОВИНИ

Кандидатура на Цацаров ли е служебната министърка на правосъдието ?

.
Мария Павлова
Освен да командва МВР при двегодишното управление на Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров очевидно е зает и с комплектоване на служебното правителство, научи Фрог. Според запознати двама от министрите в кабинета на Огнян Герджиков са кандидатури лично на Сотир Цацаров.
 
Едната е на служебния министър на правосъдието Мария Павлова, а другата на вътрешния министър Пламен Узунов. Узунов е „дублиран” като име и предложен на президента Радев и от бившия вътрешен министър в кабинета Орешарски Цветлин Йовчев, както Фрог вчера писа.

Любопитна е кариерата на никому неизвестната довчера следователка Павлова. Тя е родена в Пловдив, завършва „Право” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” през 1996 г. Две години по-късно дамата без никакъв опит става следовател в Столична следствена служба, където работи до 2006 г.

 

След това шест години е прокурор в Софийска районна прокуратура-отдел „Престъпления срещу собствеността” и през 2012 г. става отново следовател, този път в Национална следствена служба-НСлС след конкурс. Там работи като редови следовател в отдела за икономически престъпления. След което без никакъв административен опит е изстреляна като министър на правосъдието.

 

Важно е да се отбележи, че Мария Павлова през м.г. е избрана за член на Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Павлова приема предложенията за оценка за работата на следователите и изготвянето на атестационните формуляри в Камарата на следователите в България преди да стане министър. Любопитна подробност за Павлова е факта, че е в родствени връзки с Анжел Вагенщайн, освен, че е от Пловдив, което в последните години спомага за бързото кариерно развитие на магистрати и полицаи.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4005 |19.01.2017 Цацаров поиска да се отложи дебата за доклада от европейските прокурори . 0| 4178 |18.01.2017 Гражданско движение ”Боец” поиска оставката на Цацаров . 2| 3929 |13.01.2017 Цацаров спестил 117 000 лв., Борисов само 5500 лв. . 2| 3706 |23.12.2016 Захариева: Евроодитът иска повече отчетност от Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads