Реклама / Ads
25| 5435 |17.07.2014 НОВИНИ

Р. Кънев: ДСБ няма конфликт с Костов заради КТБ

.
Радан Кънев
48 000 лв са партийните ни пари на депозит в КТБ, заяви по НТВ Радан Кънев, лидер на ДСБ. Трябва да стартираме начисто и в такава ситуация цялата информация трябва да е на масата, добави той. Иван Костов е част от ДСБ, макар не от ръководството, поясни той и каза, че знае отговорите за парите на ДСБ.
 

В ДСБ има много строго разделение на финансова и уставна власт - имаме национален ковчежник, който по устав има право да приема дарения, за разлика от мен, аз нямам това право, поясни Кънев. Той направил инвентаризация на наличностите и установил много отдавнашен депозит на партията в КТБ; имало инструкция тези пари да бъдат изразходени, а депозита закрит. И днес Кънев имал възражения срещу неевропейските практики. Дължа лично извинение, че много бавно е реагирано на този факт. Кънев снел доверието си от предишния ковчежник.

Кънев отрече конфликт с Костов заради КТБ. Костов не се занимавал с ниските нива на управление на партията, обясни той. И добави, че трябва да има смяна на поколенията в изпълнителната власт на държавата. Има огромен проблем, той е мръсен и се прикрива от всички страни, кучето е заровено в тези 3,5 млрд, а държавата е в състояние да разплете целия проблем. Няма как обаче тези, които са били на власт да разплетат това, трябва смана на манталитета. ДСБ е партията, направила смяна на манталитета и поколенията, увери той. В политиката трябва да има ново поколение хора с друго ниво за чувствителност, поиска той.

Не може с бюджета и с парите на данъкоплатците да се гарантират депозити над 100 000 евро. Всички пари на депозитарите са чисти; проблемът е в кредитите, те люлеят банката и държавата. Държавата трябва да тръгне не след депозитите, а след кредитите, настоя Кънев. И повтори - не е въпросът кой има пари в банката, а кой й дължи пари.

На българската прокуратура в този й вид не вярваме, настояваме целият процес по разбиването и фалирането на кухите фирми да бъде проведен под контрола на ЕЦБ, с европейски (германски) консултанти и чужди фирми за проследяване, пожела Кънев. Това е борба срещу мафията с писалка и компютър и така ще бъде спечелена, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4515 |16.07.2014 Година след трагедията в „Ораново“ виновни няма . 8| 6854 |16.07.2014 Първият шеф на Бюрото за финансово разузнаване: Няма симптоми за обща банкова криза . 15| 5066 |16.07.2014 Р. Бъчварова: ГЕРБ няма да влиза във властта с хора от сегашното управление . 14| 4739 |15.07.2014 Кънев: БНБ сътвори пасквил; да влиза ЕЦБ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads