Реклама / Ads
95| 6184 |06.11.2013 НОВИНИ

Р. Кънев: ГЕРБ и БСП падат; ние сме стабилни

.
Радан Кънев
ГЕРБ става национал-популистка партия. Десните в България очакват нещо от ГЕРБ, което не получават. Не можем да се сближим с ДПС, защото те си измиват имиджа заедно с „Атака".
 

Нямам повече информация от вас за слуховете, че ГЕРБ и ДПС ще направят коалиция, която ще постави Цветлин Йовчев на премиерския пост. От първите дни на правителството разумните хора в БСП виждат каква цена задържат властта и искат да се оттеглят, съобщи по НТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него тепърва започват големите социални проблеми, а там са и обещанията на БСП към избирателите, където лъжата е още по-голяма.

Първа политическа сила с под 17% от гласовете може да очаква добри резултати единствено при предсрочни парламентарни избори сега. Те ще го търсят сега, за да няма катастрофа след зимата, смята Кънев. Той посочи, че няма драма със „Зелените", така че няма как „Реформаторският блок" да е пред разпад. Трудно може да се каже, че „Зелените" ще се явят с партия „Десният център" на европейски избори. Там политическите семейства са много различни, това не е тайна. „Зелените" потвърдиха, че нямат мандат да участват заедно с „Реформаторския блок" на европейските избори. Продължаваме да работим заедно по всички приоритети на блока, разясни Кънев.
 

„Реформаторският блок" задържал стабилно третото място при евентуални избори. Не трябва обаче да сме доволни с това. Доброто начало е ясно, но са нужни следващи крачки, за да спечелим още повече доверие. В последно време виждаме спад в доверието към ГЕРБ и БСП, докато ние задържаме постоянно ниво. 99% съм сигурен, че нито един от първите два мандата в следващите парламенти няма да получат подкрепа. В настоящия момент от последните 2-3 седмици, се вижда, че ГЕРБ не върви в насока, която да позволи да работим заедно. Надявахме се те да се поучат от провалите си и да станат модерна европейска десница. ГЕРБ обаче става национал-популистка партия. Това пролича особено много при гласуването за мораториума на продажба на земя на чужденци. Ние не можем да се сближим с ДПС, защото те си измиват имиджа заедно с „Атака". Тези партии са ясни, но десните избиратели в България очакват нещо от ГЕРБ, което не получават. Ние сме безкомпромисно проевропейски, не искаме България да бъде в ЕС, а искаме Европа да бъде у нас, каза той.

 

Същинският „Белене" фалира НЕК и увеличи с 30% сметките за ток, а „Южен поток" най-вероятно ще фалира „Българския енергиен холдинг" и ще даде на „Газпром" собственост върху българско производителство на електричество, каза още Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4923 |05.11.2013 Местан: Коалиция с ГЕРБ е абсурдна . 73| 5095 |05.11.2013 Бойко Борисов отсече: Няма коалиция между ГЕРБ и ДПС . 21| 6951 |01.11.2013 Т. Ерменков: Р. Желева и Ю. Иванова са най-големите "калинки" на ГЕРБ . 64| 15488 |31.10.2013 Красимир Янков пред Фрог нюз: ГЕРБ превърна държавата в частна собственост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads