Реклама / Ads
13| 4633 |08.07.2014 НОВИНИ

Кънев: Кремъл насърчава София да нарушава еврозаконодателството

.
Радан Кънев
Целта на посещението на руския външен министър Сергей Лавров в София е била да насърчи българското правителство да нарушава правилата на Европейския съюз, заяви по БТВ говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.
 

Поведението на Лавров в София по отношение на „Южен Поток” е доста интересно, защото той твърди, че нарушаването на европейското законодателство е българска, а не руска инициатива, което има своята логика, защото Русия многократно е казвала, че преговаря директно с Европейската комисия. В случая обаче това „клинчене” и мошеническо поведение е нещо, което много често се вижда в БСП”, заяви Кънев, който заподозря, че управляващите и Лавров „донаместват” процедурата за избор на изпълнител на газовия проект.

 

„Социалистите имат множество ангажименти към чуждестранните си партньори, почти всички от които са в Кремъл, и много ангажименти към българските си партньори, които си личат от непрекъснато извиращите обществени поръчки, които са увеличени три-четири пъти и то в летен сезон”, заяви още Кънев, с което обясни, че БСП стискат властта до последно.

 

Лидерът на ДСБ смята, че има таен договор за „Южен поток” между правителство и руската страна, който обслужва фирми БСП и ДПС. Попитан в чий джоб ще отидат парите, реформаторът отговори: „Например на бъдещия лидер на БСП, той е титулярят на БЕХ и със сигурност е водил преговори”. Това негово изказване може спокойно да бъде тълкувано като посочване на енергийния министър Драгомир Стойнев, който през почивните дни бе издигнат за зам.-председател на социалистическата партия и упорито е спряган за наследник на Станишев.

 

На въпрос удобен ли е Стойнев за Ахмед Доган, Кънев отговори, че въпросът е важен, защото няма данни конкретната кражба да бъде прекратена, защото БСП напуска властта. „Преките връзки в този конкурс са много по-големи за ДПС, отколкото за БСП”, аргументира се той.

 

„Цяла година разлика между правителството на Орешарски и тези фирми не можем да направим. Не знаем чии интереси се обслужва това правителство освен този на определи компании, свързани с БСП и ДПС”, посочи той. „Голямата опасност пред България в днешната политическа криза е не, че БСП ще остане на власт. Тя е бита карта и може да не се върне на власт десетилетия, ако например Борисов не се разбере с нея. БСП може да е приключена партия. Но остане ли ДПС във властта, всичко през последната една година ще е било напразно”, заключи Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5354 |11.06.2014 Кънев: БСП са непотребни за ДПС; нямат крачка на запад от Трън . 77| 4987 |03.06.2014 Р. Кънев: БСП трябва да се махне от властта буквално за часове . 17| 4924 |27.05.2014 Р. Кънев: Няма интрига в избора на Малинов пред Кунева . 11| 5799 |26.05.2014 Р. Кънев: Постигнахме успех, не не и победа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads