Реклама / Ads
17| 5413 |30.08.2015 НОВИНИ

Р. Кънев: Остава опасността ГЕРБ и ДПС да управляват заедно

.
Радан Кънев
Ръководствата на ДСБ, БЗНС и НПСД са се разбрали за единна регистрация на местните избори. Това каза пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев,. Общото явяване на Реформаторския блок с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната, смята Кънев.
 
На този етап трите партии стигнахме до това съгласие на политическите ръководства, надяваме се, че е въпрос на дни и за останалите две партии да се присъединят, каза Кънев.

По думите му днешната новина не би трябвало да дава "някакъв специален сигнал". При всяко положение волята ни за единна регистрация на целия Реформаторски блок е непроменена, а дори засилена, каза Кънев. Той посочи, че все още не се е виждал с лидерите на ДБГ и СДС Меглена Кунева и Божидар Лукарски, но очаква до дни да се срещнат и да обсъдят общата регистрация. Според Кънев по-голямата консолидация между формациите в РБ е задължителна. По думите му единството няма алтернатива.

Цветан Цветанов се обаждал на петима представители на Реформаторския блок с покани да бъдат кандидати за кметове на ГЕРБ, други пък молил да не се кандидатират срещу партията на Бойко Борисов. Това стана ясно още от думите на лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев.

Според него представителите на Реформаторския блок на национално ниво и в местната власт не се борят срещу никого, но основен техен опонент на местните избори са БСП и ДПС и най-вече възможността те заедно да упражняват власт.

"Не трябва да отхвърляме и голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно”, каза още той.

Според Кънев, ако има генерален извод от местните избори, той е, че "осемгодишната доминация на ГЕРБ не води до нужната промяна”. Въпреки това блокът на не малко места ще подкрепи ГЕРБ, докато на не малко места ГЕРБ ще подкрепи неговите кандидати.

Общото явяване на РБ с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната, смята съпредседателят на Реформаторите. Според него българските общини имат нужда от много силна политическа алтернатива, тъй като това, което се наблюдава, е безобразно прахосничество с пари, които са на всеки отделен български гражданин.

"За да гарантираме дясно мнозинство в повечето общински съвети в страната, беше постигнато съгласие за общо явяване с единна регистрация с НПСД и БЗНС. Надявам се такова да бъде постигнато с всички партии”, обясни Кънев.

Той допълни, че не вярва СДС да подкрепи за кандидат за кмет във Варна досегашния Иван Портних от ГЕРБ, каквато информация се появи.

"Единството няма алтернатива, това се вижда много ясно в страната”, коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4772 |28.08.2015 "Джихадистите" остават в ареста . 0| 4473 |28.08.2015 Граничният полицай, прегазил бебе в Крушевец, остава под домашен арест . 24| 8795 |28.08.2015 Кънев: Узаконяването на бизнеса на Пеевски е непозната досега наглост . 1| 4297 |27.08.2015 Военните остават на границата с Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads