Реклама / Ads
39| 5709 |05.08.2014 НОВИНИ

Р. Кънев: Оставката ми е ход за единение, не разделение

.
"Оставката ми е ход към единство, не към разделение". Това обясни в ефира на БНТ лидерът на ДСБ за труса, който предизвика вчера, подавайки оставка като говорител на Реформаторския блок.
 

Според Кънев българската политика не е такава, каквато е в богатите страни, към които се стремим, защото у нас принципите са изместени от неясни договаряния. "Трябват ни правила, не договорки - така е в богатите страни. Ние сме затънали в договорки, а искаме да сме богати. Малко смелост трябва", обяви Кънев.

"Категорично не - много се дразня на намеците, че съгласувам предварително с него позициите си. В случая не съм съгласувал това мое решение с никого".Така той отговори дали е съгласувал оставката си с Иван Костов.

"С изненада, може би с притеснение. Това беше в немалка степен целта - трябва да се бие камбаната, за да се стигне до промените, към които се стремим".Така Кънев обясни реакцията на колегите му от РБ.

Някой трябваше да хвърли камък - не камък по Реформаторския блок, а в блатото на българската политика. Това написа снощи във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

След като лидерът на ГЕРБ коментира, че е свикнал да го обвиняват за чужди провали, Кънев отговори с още критики към политическото поведение на Реформаторския блок.

По думите на лидера на ДСБ вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел, и му е отредил шефското място на трапезата.

"Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря. Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е. Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това.

"Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал... Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност", добавя лидерът на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5859 |01.08.2014 Кънев: Всеки се бори да се намърда до Борисов; той се бори за едноличен режим . 30| 5301 |29.07.2014 Кънев: ГЕРБ и РБ са конкуренти . 6| 4885 |24.07.2014 М. Захариев редактира оставката . 18| 4772 |23.07.2014 Р.Кънев за оставката: Няма да се напиваме като казаци, ще си легнем като германци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads