Реклама / Ads
32| 7109 |01.04.2015 НОВИНИ

Р. Кънев: Защо не се разследва и Пеевски?

.
Депутатът от Реформаторския блок и председател на ДСБ Радан Кънев
Очаквам прокуратурата да се самосезира върху интервюто на Цветан Василев, независимо от думите на главния прокурор, който заяви че няма намерение да реагира на интервюто на Василев. Трябва да бъдат разследвани две лица – Делян Пеевски и Цветан Василев. Цветан Василев обаче вече е разследван, прокуратурата си работи разни неща, не е много ясно какво.
 
Това коментира Радан Кънев от Реформаторския блок в сутрешния блок на Нова тв. Има отворени данни, абсолютно ясни и публични, много по-сериозни от тези, по които се е самосезирала прокуратурата, но главният прокурор казва „мен не ме интересува". И това е сериозното. Той по закон трябва да започне разследване - за притежание на фирми, офшорки, изнудване и т.н., заяви Кънев.

В интервюто на Василев има едно много важно признание. А именно – КТБ не е функционирала като банка, а като политически инвестиционен фонд. Там са били съсредоточени фирми, които са трупали политическо напрежение през годините. Кънев обърна внимание и на твърденията на Цветан Василев, че Пеевски е управлявал „Южен поток“.

Защо България не излезе от икономическата криза, използвайки ниските кредити на кризата, както направиха Германия, Португалия и други страни. Според Кънев тези ниски кредити, вместо да бъдат използвани за финансиране на малкия и среден бизнес, от тях се е възползвал политическият елит.

Сравнително скоро се видях за последно с Бойко Борисов, каза още лидерът на ДСБ. Никога не съм казвал, че имаме пълно доверие на Бойко Борисов. Имам лично доверие, поясни Кънев.

По думите му, в момента правителството се стреми да управлява много по-добре от предишните кабинети. Той уточни, че това важи и за самия Борисов и за това говори самият му начин на изказване. „Ние можем много неща да променим, но трябва да се промени съдебната система, прокуратурата“, смята Кънев. „РБ като политическа сила подава газта на колата“, заяви още съпредседателят а РБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5977 |25.03.2015 Кънев: Местните избори може да са фатални за коалицията . 20| 4831 |25.03.2015 Пилот: Загадка е защо екипажът не подава сигнал за бедствие . 2| 4450 |24.03.2015 Радан Кънев: Да се изслуша надзорният съвет на КТБ . 9| 4502 |24.03.2015 П. Кънев: Няма смисъл от отработване в събота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads