Реклама / Ads
25| 8211 |17.03.2011 НОВИНИ

Каним си японци в България; "оправят" ни

.
можем да интегрираме бъдещите ни японски сънародници и като спортни фенове
Във форумите в интернет идеята да поканим японци трайно да живеят в България се дискутира и прегръща горещо. Появи се идея за японска партия, но черногледци твърдят, че на наша почва имало опасност японците да загубят изконните си добродетели.
 

Фейсбук група предлага да поканим у нас поне 1 млн. японци
, пострадали от земетресенията, вълните цунами и взрива на атомната централа. "Тези хора са известни с трудолюбието си, така че най-добре ще е, като дойдат, да бъдат оземлени. Така ще живне и селското ни стопанство”, пишат идеолози на групата, позовавайки се на факта, че японците харесвали България. Всъщност у нас наистина са се заселили японски семейства, предимно на пенсионери, които харесват страната.

Междувременно и кметът на ломското село Сталийска махала Александър Миланов предложи японците, останали без домове и работа след разрушителните земетресения в родината им, да дойдат да живеят в България с аргумента, че място и къщи по селата има много, а страната ни бездруго обезлюдява. Той твърди, че България действително може да предложи покрив и работа на уплашените и пострадали хора. Известно е, че няколко японски семейства от години живеят в с. Шипка, където се чувстват добре и вече са понаучили българския език и обичаи, които с удоволствие спазват.

Във форумите в интернет идеята вече се дискутира и прегръща горещо. По-смелите дори предлагат евентуално дошлите японци да се привлекат в обществено-политическия ни живот, защото са стриктни, дисциплинирани, работливи и биха задали непознати стандарти по нашите ширини. "Да направят партия на японците, ще гласувам за тях", твърди запален фен на идеята, но друг репликира, че не е много сигурно дали няма да "развалим японците, ако дойдат на наш терен".

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4777 |14.03.2011 Ст. Гамизов, свидетел: Японците бяха в неописуем шок . 13| 5792 |27.07.2010 Каним Гърция за строителството на АЕЦ "Белене" . 12| 5347 |29.09.2008 Газът - най-евтин в България; трябвало да се вдига . 3| 5551 |23.04.2008 Японците нямат интерес към секса, нашите го почват преди 15 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads