Реклама / Ads
10| 5403 |14.01.2021 НОВИНИ

Д-р Кантарджиев за мерките: Сега на ред са учениците, за баровете още е рано

.
Тодор Кантарджиев
”Има спад на заболеваемостта, но хора, носете маски на закрито и не се събирайте много хора, от там идва заразата. Постепенно отпускаме мерките. Засега от 4-ти пуснахме децата, следва да мислим за големите ученици, но непременно на 20 мин трябва да се проветрява класната стая поне за една минута.
 

Ако се спазват мерките и има възможност, може да помислим и за заведенията, но сега при тези ниски температури няма да има възможност за дълго отваряне на питейни заведения. Жалко, че и моловете трябваше да бъдат затворени. Господ е с нас и ние мъдро да си помагаме." Това заяви д-р Тодор Кантарджиев.


Ваксинационният план е много добър - следва имунизацията на учителите. Получавам десетки писма от учители, но нека има малко търпение. Това заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

 

Самият той се е ваксинирал пред 5 дни срещу коронавируса.

"Броят на ваксини, които получихме, е сравним с Чехия, Холандия и Финландия. Не

сме получили малко ваксини", разкри проф. Кантарджиев.


"Вече от ваксината на "Пфайзер" можем да направим 6 дози, а не 5 както досега. Дозата не се променя, просто е достатъчна за шестима души", коментира директорът на НЦЗПБ.

 

"Имаме косвени данни, че новият щам от Великобритания е вече в България. Но предстоят изследвания", съобщи здравният експерт.


"Кръвта от ваксинираните в "Пфайзер" унищожава новият щам, сочат проучвания. Това значи, че ваксината действа", категоричен бе проф.Тодор Кантарджиев.


"Поръчали сме най-много дози от ваксините на АстраЗенека. В ЕК се обсъжда да има възможност за ваксинация един път с руската ваксина, друг с АстраЗенека. Китайската ваксина е убита вирусна ваксина. Тя действа, защото вече е имунизирана армията в Китай", заяви експертът от НОЩ.

 

Не антителата след имунизация са важни, а клетъчният имунитет, разкри проф.Тодор Кантарджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8044 |10.01.2021 Николай Милчев: Изпревариха ни с джиповете и кюлчетата, сега нямаме шанс и за ваксини . 35| 11215 |10.01.2021 Андрей Райчев: Не се е случвало досега в България народът да иска едно, а да стане друго . 51| 6069 |09.01.2021 Христо Иванов при президента: Гласуването по пощата е най-адекватната мярка сега . 5| 3446 |08.01.2021 Проф. Кантарджиев: Ваксините, които ЕС е заявила за България, са повече от нужните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads