Реклама / Ads
74| 6100 |21.03.2012 НОВИНИ

Капка прави партия на Благовещение

.
Капка Сидерова
На Благовещение, 25 март, Капка Сидерова учредява нова политическа формация в НДК, твърди в последния си брой в. “Торнадо”, позовавайки се на свои източници, близки до “кухнята” на новата партия.
 

  

Сакралната дата била избрана нарочно за кадем. Вече се обсъждало дали формацията да се казва Съюз на свободата или Национален патриотичен съюз. Коментирали се още няколко наименования, но учредителите, сред които щял да бъде и евродепутатът Димитър Стоянов, категорично искали да се дистанцират от името на “Атака”. За тях то било минало и трябвало да се свързва само с провалите на Волен Сидеров.

До скоро Капка отричаше, че замисля партия, и твърдеше, че се е посветила на внучката си, но социолози я убедили, че в страната има ниша за интелигентен национализъм.

Сред учредителите се събирали се очаква да се  включат много лекари, юристи, университетски преподаватели. От страната се очаквали също много гости, недоволни от политиката на Сидеров.

Евродепутатът Димитър Стоянов и народните представители Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров вече са подали заявления за напускане на политическа партия “Атака”.

 

Заедно с тях си тръгват общински съветници и цели структури на партията в страната.

Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на “Атака”, които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България, се казва в съобщението на бившите атакисти.

На 25 март в НДК те ще подкрепят Капка Сидеров и ще бъдат сред  учредителите на  новата партия.

Стоянов и бившите депутати на Волен Сидеров се надяват, че новата политическа формация ще отговори на обществените нагласи за съществуването на политически субект, който да отстоява традиционните патриотични ценности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6820 |20.03.2012 Нашето правителство и турското сядат заедно на заседание . 86| 6453 |15.03.2012 ГЕРБ: Велкова няма нищо общо с партията . 30| 7971 |12.03.2012 Перничани: Кметице, ти какво правиш на бдението за Мирослава и Марио? . 8| 5803 |12.03.2012 Внимание: КАТ ни снима за неправилно паркиране

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads