Реклама / Ads
56| 17237 |17.01.2012 НОВИНИ

Капка Сидерова: Бях сивият кардинал за черната работа в Атака

.
Капка Сидерова
С Волен сме заедно от 20 години, не бяхме само семейство, но дълги години живеехме като един тандем. Отношенията на Волен с Деница Гаджева били публична тайна, Капка разбрала последна. Бях сив кардинал и вършех черната работа, поясни тя.
 

Няма значение дали ще ме наричат Сидерова или Георгиева, обяви по БТВ Капка Сидерова. Раждането на един живот е като създаването на всяко едно нещо – на партия, на медия, коментира тя новородената си внучка.

 

В момента съм щастлива от събитието, което ми се случи. Аз не съм пуритан, който не разбира нещата от живота, но когато човек е политик, трябва да носи последиците. В началото бях наранена. С Волен сме заедно от 20 години, ние не бяхме само семейство, но дълги години живеехме като един тандем, заедно бяхме журналисти, планирахме книгите си, заедно измислихме Атака, вестника, т.е. били сме екип, който работеше като добре смазана машина.

 

Дяволска работа, възкликна Капка. Появява се друга жена в живота му и отношенията се развалят. Опитвах цяла година да спася семейството, разкри тя. Това било групова тайна в парламента и редакцията, но тя разбрала последна. Белези имало, но било нормално да останеш в шок от постъпката.

 

Тя разбрала от медиите и се уверила след като видяла снимки в папарашки вестник. Волен я уверявал, че няма нищо такова и Капка била склонна да му вярва. Говорила открито с него, била готова да прости в името на партията и на това, което са създали. Помолила всички депутати индивидуално да не правят движения преди изборите, за да не навредят на кампанията. Те си имали свои мотиви и причини да напуснат партията поради лична обида заради промененото му отношение към тях. То се променило преди година.

 

На магистрала Тракия аз не съм присъствала, каза Капка и добави, че съдът ги оправдал, а пораженията се превърнали в плюсове – не можаха да ни смачкат, добави тя.

 

Не съм аз причината за напускането на Атака от страна на депутатите, имаше некоординирана кампания. Тричленката Чуколов, Шопов, Гаджева взимаше решенията. Гаджева е съученичка на Митко, имаше приятел тогава, имала съм я за свясно момиче, разказа Капка. Тя говорила с Волен, казвала му, че това е огромна грешка, че навсякъде по света политиците поемат отговорност. Каза още, че не е била в манастир, а е светски човек и общински съветник.

 

В никакъв сучай не се отказвам от Атака, все едно да се откажа от детето си, категорична беше Капка Сидерова. Аз съм създател на партията и я обичам, смятам, че тя трябва да продължи да съществува, независимо че лидерът й е направил грешка. До няколко месеца по мой анализ ПГ няма да съществува и ако има достойнство, Волен трябва да подаде оставка, за да не унищожи това, което е градил. Това е като мъртва хватка, не знам за какво се бори той в момента, каза Сидерова.

 

Сив кардинал е много поетично казано, но с това се занимавах, да, каза тя и добави - и с черната работа. Направила вестника, стояла денонощно там; не очаквала да се стигне дотам да бъде отстранена от поста главен редактор, било твърде дребнаво.

 

Не е вярно, че ГЕРБ стои зад напускането на депутати; ГЕРБ се възхищаваха в началото от нашата ПГ, от това, че има млади, интелигентни хора. каква е сметката на ГЕРБ да разбият Атака, те имаха повече полза от нас като партньор, обясни тя.

 

Бях наясно с т.нар. гаранции от страна на депутатите, както и това, че е формално, за да не изневеряват на партията, каза още Сидерова. Идеята за това била на Валери Симеонов.

 

Големите вечери също започнали преди около година, когато започнал и целият разпад. Това е като приказка за стълбата - всичко започнало, когато Волен се видял с повече пари и власт. В момента двамата не си говорели, той дори не я поздравил за внучката й. Нелепо твърдение е, че съм се опитвала да обесебя Атака, бях през цялото време в редакцията. Вярно е, че някои звъняха на мен, когато не можеха да стигнат до него, имаха ми доверие, добави тя. При събитията пред джамията тя отново била в редакцията и не очаквала, че ще се стигне до този сблъсък. Смятам, че е бил някакъв вид капан за Волен, това е вътрешното ми усещане, добави тя.

 

Няма как да съжалявам, защото човек няма как да върне времето, това е някакъв вид съдба, оттук нататък би могло да се започне начисто, както правят европейците, виновният си поема отговорността, останалите, които искат да работят, продължават, заключи Капка. И напомни, че Волен Сидеров обещавал, че сам ще подаде оставка, ако не вземе същият брой гласове като при предишните избори.

 

Има други идеи, които още не са оформени, защото аз разчитам, че мисията Атака ще може да продължи и Волен ще подаде оставка, той няма друг ход, каза Капка. Беше интелигентен и добър човек, в момента не знам какъв е.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5431 |15.01.2012 Капка проговори: Волен сам затвори страницата си . 43| 8253 |06.01.2012 К. Петков: Проговори ли Капка Сидерова-става страшно . 7| 5422 |22.12.2011 Капка и Волен не се развеждат . 27| 5625 |08.12.2011 Архонт Бинев и Капка стягат нова партия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads