Реклама / Ads
4| 4963 |27.09.2015 НОВИНИ

Капон: България е потребител, но не и донор на сигурност, МВР мишкува

.
Мария Капон
Чу се за гореща точка и за някакви пари. Явно е, че премиерът Бойко Борисов е чул, че се дават пари и е решил, че най-добрият начин е тези пари да ги вземем. Това каза Мария Капон по НТВ.
 

Европа всъщност е гореща точка.. Бежанците трябва административно да бъдат регистрирани. Това предложение дойде от Никола Саркози . МВР  и управлението се опитват да мишкуват, когато става дума за гореща тема. Имаше объркване в превода за горещата точка и разнопосочни  позиции на управляващите. Има законодателство и като се ходи на тези съвещания, трябва да се спазва законодателството, призова тя.

 

Относно становището на Църквата за бежанците, Капон  обясни:  Църквата сме ние, а не клира. Така сме оцелели . Вярата е вътре в нас. Да пише каквото си иска клира, много пъти не съм била съгласна с него.  Църквата сме ние. И всички трябва да направим това, което е необходимо. ИД  не е държава. Става дума за терористична организация. Много хора от Сирия, които бягат са християни. Трябва да се направи гореща точка, за да стане ясно какви са бежанците, дали бягат от войната си или става дума за хора, които са заплаха за националната сигурност. В доклада на НАТО  е ясно записано, че България е само потребител, но не и донор  на сигурност. Гражданите не очакват МВР  да им осигури  сигурност. ГЕРБ прави така, първо създава пожар, после се чуди как да го гаси. Проблемът е в системата за сигурност и никаква конституционна промяна няма да реши проблема.

 

В дебата се включи и журналистката Силвия  Великова. Самите политици не знаят  какво е гореща точка, защото чакат това да им се каже от Брюксел. Факт е, че влязохме в тази тема, без да знаем за какво става дума. Ние чухме едно към едно това, което каза Ангела Меркел  и няма причина да се съмняваме в това.  Усещането ми е, че става дума за пари. Това даде основание  на Борисов да“влезе“ в горещите пари, без да си дава сметка, че това ще взриви обществото, уточни тя. Според Великова по-добре църквата да беше замълчала. Шокира ме, че дава съвети на политиците да не се приемат повече бежанци, допълни още журналистката.

 

 Отец Никанор  допълни: България е гореща точка. Проблемът с бежанците поражда различни скандали, напрежения в местата, където се настаняват. За нас тази тема е гореща и дискутирана.  От страна на религията ние трябва да помагаме. Нещата имат и друго измерение. Ние виждаме опасност за това, което сме. А църквата ни съхранява  като хора и като индивидуалности и християни. Някой дръпна доминото в Близкия Изток и създаде пълен хаос. По невидим начин той  дойде и в Европа. Ние виждаме нещо, което тласка към  разрушаване на Европа. Вкарването  на толкова много бежанци не е случайно. Целта е  да се разруши нашето общество и да се изгради ново. Нашата цивилизация се руши. Европа се пълни с мюсюлмани. Проблемът е в ценностите на човека и в човешката душа. Няма ли човека съзнание, нищо няма да се случи, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4461 |25.09.2015 Цветанов: Трябва да върнем децата си в България . 19| 5425 |25.09.2015 "Атака": Предсрочни избори, пришълците унищожават България . 3| 4366 |24.09.2015 Австрия върнала над 5000 мигранти в България и Румъния . 11| 6158 |24.09.2015 О. Минчев: Квотите за бежанци са против интереса на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads