Реклама / Ads
0| 4823 |18.09.2017 НОВИНИ

Избраха изпълнител на ТОЛ системата: консорциум “Капш трафик солюшънс”

.
Източник: БГНЕС
Днес беше определен изпълнител по обществената поръчка за изграждане на ТОЛ системата. Това се случи след приключването на дадения от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков срок от 30 дни за работа на комисията по подбор и оценка на офертите. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 

С решение №5 на Председателя на УС на АПИ беше избран за изпълнител: КОНСОРЦИУМ “КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС”, в състава на който са включени „КАПШ ТЕЛЕМАТИК ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД, гр. София; „КАПШ ТЕЛЕМАТИК СЪРВИСИЗ“ ООД, гр. Варшава, Полша; „КАПШ ТРАФИККОМ“ ЕООД, гр. Милано, Италия и „КАПШ ТРАФИККОМ ТРАНСПОРТЕЙШЪН“ ЕАД, гр. Мадрид, Испания

 

Провеждането на процедурата по избор на изпълнител за изграждането на ТОЛ системата отне повече от 1 година и 5 месеца, вследствие на серия от жалби.

 

Изграждането и въвеждането в експлоатация на ТОЛ системата ще доведе до възможност за въвеждане на справедлив метод за таксуване, при който тези които повече използват, амортизират и натоварват РПМ ще заплащат повече. Съгласно условията в процедурата системата ще започне работа в края на 2018 г. и ще доведе до приходи от пътни такси над 660 млн. лв., което се равнява на близо 1,6 млн. лв на ден.

 

Обхватът на ТОЛ системата ще бъде определен след експертен дебат и политическо решение и се очаква да обхване между 50-55% от републиканската пътна мрежа, като в това се включват 100% от магистралите и пътища I и II, които ще подлежат на пътно таксуване, докато пътищата от III клас ще бъдат изключени и безплатни. Ценовите модели и тарифиране на база финансово моделиране ще станат ясни на етап внедряване на системата. За отделните видове пътища ще има различно таксуване, като това ще бъде определено след решение на Министерски съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4592 |23.08.2017 Избраха Константин Каменаров за генерален директор на БНТ . 0| 5427 |28.07.2017 Преизбраха Ана Джумалиева за шеф на Комисията за защита от дискриминация . 0| 5383 |28.07.2017 Избраха Камен Плочев за управител на НЗОК . 2| 6446 |18.07.2017 Мая Манолова: Много е силно лобито на частните съдебни изпълнители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads