Реклама / Ads
25| 5088 |14.11.2008 НОВИНИ

К. Караали: ДПС е била търговска партия

.
Парите се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал, нямало документи и подписи, единствено устна договорка, разказа Керим Караали, бивш ръководител на Бизнес-центъра в ДПС .
 

 

Аз ръководех т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи, оповести по НТВ Керим Караали, бивш ръководител на въпросния Бизнес-центъра в ДПС и настоящ член на ДСБ. Той стана известен като жалбоподател от страна на Демократи за силна България по време на последните избори, когато част от гласувалите в селата Острово, Брестовене и Веселец пристигнали от Турция в деня на вота, без постоянно да живеят в България.

Ръководния пост, който Караали заемал  в ДПС, бил негов преди назначаването на Ахмед Емин в партията. Той твърди, че по онова време въобще нямало длъжност началник на кабинета на Доган. Караали разказа, че тогава се срещали с бизнесмени, с политици, а и направо с мафиоти. Това се налагало и защото тогава партията била много затруднена, нямало пари, спирали им телефонните, парното; в централата работели 28-30 души, които не получавали редовно заплата. Затова, когато идвали бизнесмени, от тях първо се искали по 1000 долара, по 1000 марки, след това били вкарвани при Доган, който взимал парите в касата. Караали направи извод, че по онова време ДПС било търговска партия и добави, че парите се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал, нямало документи и подписи, единствено устна договорка. Някогашният шеф на Бизнес-центъра в ДПС повтори няколкократно, че ДПС е участвала в продажба на петрол от Русия за Турция. Той разказа, че се срещал със Стьопата, убит ден след атентата срещу Илия Павлов. Въпросният Стьопа бил посредник във връзката между Рем Вяхирев и ДПС. Караали беше категоричен, че не  клевети, а говори за действителни случаи. Имало дори и подписано Пълномощно от Касим Дал. С Ахмед Доган пък най-много общувал убитият бизнесмен Фатих, добави Караали. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4733 |13.11.2008 Италианците също като нас били все по-бедни и обезверени . 9| 4894 |13.11.2008 "Топлофикация София" стана държавна . 0| 4626 |13.11.2008 ЕП разглежда Синята карта за висококвалифицирани имигранти в ЕС. . 24| 5062 |13.11.2008 Хр. Ковачки не бил част от енергийната мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads