Реклама / Ads
26| 5472 |22.05.2016 НОВИНИ

Карадайъ се обяви за предсрочни избори

.
Мустафа Карадайъ
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за предсрочни избори на състоялия се днес възпоменателен митинг-събор за възродителния процес в местността ”Аязмото” край дуловското село Руйно.
 

Според Карадайъ централната власт е в криза и "чрез езика на омразата се опитва да прикрива своята некомпетентност и своята немощ". Карадайъ смята, че управляващите са заложници на една коалиция, която не се приема добре от Съвета на Европа. Той заяви, че в държавата не може да се говори за стабилност без ДПС и не може да има стабилност, когато дори от трибуната на Народното събрание се лее езикът на омразата.

 

Митингът-събор бе посветен на 27-мата годишнина от майските събития по време на т. нар. възродителен процес в Дуловския район. Тогава на демонстрация излизат над 3000 души.

 

При опит да влязат в Дулово около 200 жители на селата Черник, Вокил, Овен, Окорш и Паисиево са спрени от кордон милиционери и се стига до ръкопашен бой. Със сила са разпръснати и демонстранти в селата Босна, Правда, Искра, Бащино, Дичево, Суходол.

 

Припомняйки за тези и за други събития по времето на "възродителния" процес, Карадайъ изрази признателност за оказаното гостоприемство на прокудението от България хора от страна на "Република Турция, изградена от Кемал Ататюрк", която ги приютява.

 

"Турция беше изградена на база на ценности, които са ценности и на ДПС, защото Турция беше изградена с ценностите на демокрацията, а темелите на демокрацията са правата и свободите, и от тази гледна точка ние сме признателни на Турция на Кемал Ататюрк", отбеляза Мустафа Карадайъ.

 

На митинга дойдоха ръководители на ДПС, народни представители и евродепутати, жители на Дуловския край. В словата си някои от тях използваха и изрази на турски език. Местността "Аязмото" край с. Руйно се свързва с култа към Демир Баба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 4933 |21.05.2016 Нинова: Пълна мобилизация за президентски и предсрочни избори . 5| 4114 |19.05.2016 М. Карадайъ: Властта стана заложник на „фашисти” . 5| 4232 |18.05.2016 ЮНЕСКО обяви Христо Стоичков за Шампион за спорт и мир . 5| 4445 |18.05.2016 Първо във Фрог: Само 5 митрополити се явиха на заседанието на Св. Синод, другите обявиха тих бойкот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads