Реклама / Ads
2| 5686 |28.07.2017 НОВИНИ

Карадайъ: В обществото властва разделение, ксенофобия и омраза

.
Мустафа Карадайъ Източник: БГНЕС
Хаос в управлението и липса на ясна управленска програма. Това отчетоха от ПГ на ДПС за изминалия парламентарен сезон.В декларация лидерът на движението Мустафа Карадайъ заяви, че налице са омраза, разделение, агресия и отбеляза, че агресията е навсякъде в училищата, в паркове и градини.
 
Той посочи, че това не е драматичен сценарий и изтъкна, че липсват дебати по важни въпроси - икономически растеж, здравеопазване, образование.

Отчитала се тенденция за отстъпление от поети ангажименти. Карадайъ изтъкна, че в обществото властва разделение, ксенофобия, омраза, генериране на напрежението и отчете отстъпление от евроатлантическите ценности.

Относно присъствието на патриотите в управлението, Карадайъ заяви, че е недопустимо те да са легитимното лице на правителството.

"Ако най-голямата партия не разполага с ресурс - нека да го заяви и да потърсим решение чрез избор на суверена", посочи лидерът на ДПС. Той настоя управляващите като членове на ЕНП да покажат решимост за борба с основните проблеми - безработица, доходи, пенсии, здравеопазване, образование, сигурност.

Карадайъ изтъкна, че се отчита намаляване на безработица, но заетите не се увеличават.

Всеки пети младеж в България нито учи, нито работи. Делът на работещите е под нивата на заетост.

"Днес по-категорично от всякога трябва да заявим, че демокрацията в нашата страна е застрашена", посочи лидерът на ДПС и продължи с предупреждението, че и мирът е пред изпитание.

Той призова за обединение пред евроатлантическите ценности, засилване на ролята и мястото на България в контекста на разширяване на Алианса и ЕС на Балканите и се застъпи за налагането на европейска визия и ценности - без популизъм и националпопулизъм.

На онези, които заявяват, че млатенето и мразенето у нас стават стандарти, Карадайъ припомни поговорката: ако мислите за един ден напред - вземете си храна, ако мислите за една година напред - посадете дърво, ако мислите за сто години напред - образовайте децата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6374 |25.07.2017 Нигяр Джафер: Валери Симеонов да отговаря за демографска политика е подигравка с обществото . 4| 5849 |09.07.2017 Карадайъ: ГЕРБ са виновни за ширещата се нетолерантност . 2| 4414 |03.06.2017 Марковски: ”Наглите” не са на свобода заради реакцията на обществото . 5| 5225 |30.05.2017 Мустафа Карадайъ: За България е шанс да има политик като Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads