Реклама / Ads
19| 5021 |20.05.2016 НОВИНИ

Караджов: ГЕРБ ще издигнат Бокова за кандидат-президент

.
Искаме да се постави предварително условие към ГЕРБ и Бойко Борисов, че Ирина Бокова няма да бъде кандидат-президент на партията. Това коментира пред журналисти в парламента Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок, след като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат на есен.
 
"Решението на президента какво да прави с политическата си съдба е негово. Предлагаме своята подкрепа безусловно и без да сме влизали в пазарлъци с него. За съжаление, очаквам да навлезем в дребни политически пазарлъци за личността на бъдещия кандидат. Имаме притеснение, че ще се търси друг кандидат, който ще бъде в център-ляво от страна на ГЕРБ и той да бъде обединителният кандидат. В такива договорки на дребно няма да участваме. Имаме информация за Бокова и се притесняваме", обясни Караджов.

Попитан дали РБ е изпълнил поръчка да отстрани Плевнелиев, той отговори: "Какви са причините, поради които Плевнелиев съобщава, че няма да се кандидатира? Той казва, че са лични причини. Ако бухалката на ГЕРБ е играла някъде там, това не е наш проблем. Ако някой от ГЕРБ е съобщил, че ние сме причината Плевнелиев да се откаже, то това вече е инсинуация и ГЕРБ е играла неправомерно в този диалог. Информацията за Бокова е от изпълнителен съвет". Гараджов обаче не пожела да каже кой я е съобщил.

Минути по-късно шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отрече Бокова да е кандидат-президент от партията им и дори остана изненадан. По думите му Бокова е много достоен политик, който оглавява ЮНЕСКО, а българското правителство е издигнало нейната кандидатура за бъдещ шеф на ООН.

"Няма нищо вярно в твърденията на Гроздан Караджов. Никога по никакъв повод името на Ирина Бокова за бъдещ кандидат или за подкрепа от ГЕРБ не е спрягано, не е стояло на дневен ред, не е обсъждано, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.  Малко се поуморихме да отговаряме на неверни твърдения, които се пускат в публичното пространство от ДСБ", подчерта и добави, че това е единственият разрушителен елемент, който го има в дясното пространство.

По думите му ГЕРБ ще има самостоятелно издигнат кандидат за държавен глава, като снощи дори имало разговор между президента и премиера. Цветанов допусна, че може би Бойко Борисов е бил уведомен за днешното решение на Плевнелиев.

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски също отрече твърденията на Гроздан Караджов, като ги определи като абсолютна лъжа и поредната интрига. "Гроздан Караджов представлява само себе си и няма никаква истина в това, което той е казал. Абсурдно е Найден Зеленогорски да подкрепи Ирина Бокова. За пръв път чувам подобно нещо", изненада се реформаторът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4539 |20.05.2016 Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки . 10| 5847 |19.05.2016 ГЕРБ се оплакали от изказване на Таков на президента . 12| 5194 |19.05.2016 Жельо Бойчев: Наблюдаваме разрив между президента и ГЕРБ . 6| 4164 |13.05.2016 Гроздан Караджов: Кабинетът е за основен ремонт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads