Реклама / Ads
4| 5397 |18.12.2013 НОВИНИ

Караянчева и Ерменков в спор колко са кадровите уволнения

.
Tаско Ерменков Източник: бТВ
Публикациите за 40 хиляди уволнени по политически причини по време на управлението на ГЕРБ не са съвсем коректни. Хората не може да бъдат гледани просто като статистика.
 

Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Тя заяви, че трябва да се вземат предвид промените, които министрите в кабинета „Борисов" са направили. Махането на дадени министерства от структурата на Министерски съвет например на пръв поглед прави няколко хиляди души. Също така трябва да се вземе предвид, че всяка година в МВР се пенсионират около 3 хиляди души. Така че не може да се говори за груби партийни уволнения или назначения, заяви Караянчева.

В случая с д-р Велин Денев, който е бил назначен за директор на спешната помощ в Смолян, не може да се говори за партийно назначение, допълни тя. Той има нужния опит и квалификация за поста и освен това нямаше друг кандидат, който да заеме поста, след като предишната директорка се пенсионира. Човекът е временно назначен на поста и в момента чака организирането на конкурс за поста, уточни депутатът от ГЕРБ.

 Придържам се към пълномощията, дадени ми от парламента. Това каза от своя страна депутатът от БСП Таско Ерменков, който е и председател на комисията за „калинките" по време на управлението на ГЕРБ.

Всички данни, които са получени в комисията, това е голям обем информация, и тя постъпваше до последния момент, така че ако г-жа Караянчева не е запозната с част от информацията, то тя може да се запознае с нея още днес и ако аз съм казал нещо невярно в студиото, ще й се извиня публично.  

Ние също бяхме учудени от тези 40 хиляди души. Това, което ни притеснява, е голямото движение в администрацията на държавата по време на кабинета „Борисов" - нещо, което не се е случвало в чак такива мащаби при предишни управления, заяви Ерменков. Ние в комисията се придържаме към мандата, даден ни от Народното събрание, и за момента този мандат се отнася до периода на управление на ГЕРБ. Ако бъде решено този мандат да се разшири, то ние добросъвестно ще изследваме и други периоди на управление на други правителства, допълни той.

В изследването на комисията не са включени политическите кабинети на различните министерства по време на управлението на ГЕРБ, уточни Таско Ерменков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5479 |16.12.2013 Борец изпревари Григор и Кобрата за Спортист на 2013 г. . 16| 7072 |12.12.2013 Убиецът от "Соло" избягал с фалшив паспорт, майка му доволна . 5| 5177 |07.12.2013 Абсурд: Убиец ще лежи едва 4 г. в затвора за смъртта на спортист . 15| 5397 |06.12.2013 Караянчева към Манолова: Вие сте като шопа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads