Реклама / Ads
17| 10377 |19.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Караянчева избяга от протестите в Япония, както някога Цачева в Индия

.
Цвета Караянчева Източник: БГНЕС
Когато десетки хиляди българи протестират в цялата страна, мястото на политиците е при тях. Да питат от какво са недоволни, да чуят болките на хората, да обсъдят грешките на властта и да потърсят заедно решения. Депутатите са избрани с гласовете на тези, които днес пълнят улиците, блокират кръстовища и скандират „Оставка!“.
 

Цвета Караянчева реши да се измъкне от неприятната атмосфера тук, като замине на приятно официално в Япония. Ето съобщението на нейния пресцентър:

„Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония. Цвета Караянчева ще бъде приета на специална аудиенция в императорския дворец от Негово Величество императора на Япония Акихито в понеделник, 19 ноември 2018 г. Българската парламентарна делегация е на официално посещение в Япония на 19 и 20 ноември 2018 г".

 

В състава на делегацията са Ихсан Халил, Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Всички те имат своя железен аргумент – ще укрепват дружбата между София и Токио, пътуването е планирано отдавна, запазени са билети, хотели, договорени са срещи… Всъщност ще опитат саке, ще им подарят или ще купят кимоно, сервиз за чай или нещо от този сорт. Това е. Да беше прочела колко пъти японски управленци са отлагали пътувания, за да са в страната в трудни моменти.

 

Седем години по-рано, на 26 ноември: Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е на официално посещение в Индия. В същото време в страната бушуват протести. Медиите пишат: „Протести на фермери, включват се и полицаи“, „Недоволни блокират АМ „Тракия", Дунав мост, Петолъчката край Сливен и гранични пунктове“, „Най-големият протест на земеделски стопани през последните години“, „Недоволни се събират в 25 пункта в страната“, „По границите и по пътните артерии излизат 2 500 селскостопански машини“, „Протести срещу добива на зато в Крумовград“, „Увеличават цента на тока, хората негодуват“ и т.н. Но Цецка е в Индия. Укрепва… Ясно какво е укрепвала. Може ли някой да посочи нещо полезно за българите, което е произтекло от нейната разходка до Делхи?

 

През есента на 2011 г. доверието в парламента чупи рекорд по най-ниско обществено доверие - 5%. В началото на 2018 г. доверието в НС е 32%. В момента е 15 на сто. Пътуването на Цвета Караянчева в Токио дали ще повиши доверието на хората в законодателната власт?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 24199 |06.07.2018 Невиждано! Изгониха Лорина от център за деца с увреждания, защото майка й е на протестите . 20| 12052 |13.01.2018 Задача №1 за генпрокурора на Русия Чайка – борба с протестите. А у нас? . 10| 19241 |17.11.2017 От архива на Караянчева: Пекин е във Виетнам . 2| 10259 |03.11.2017 Комарницки и Ч. Николов: Протестите на Борисов срещу карикатурите имаха обратен ефект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads