Реклама / Ads
15| 5399 |06.12.2013 НОВИНИ

Караянчева към Манолова: Вие сте като шопа

.
Цвета Караянчева
Ако ние тупкаме топката, вие влизате направо с бутонките. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева при дебатите по искането за предсрочно освобождаване на заместник-председателя на парламента Мая Манолова
 

„Понякога думите удрят много по-силно от каквато и да е груба сила. Уважението изисква взаимност. Когато загубим чувствителността към хората, може и 20 мандата да сме тук, но това не стига. Последните две заседания, водни от г-жа Манолова, преминаха всякаква граници, преминаха парламентарната етика. Тя премина към тоталитарни методи на управление. Превишаването на правата и погазването на правилника се превърнаха в нейна запазена мярка”, заяви Караянчева, предаде „Фокус”. 

„Съвсем умишлено бе потъпкан дебатът за бюджета. Не беше дадена възможност да представим предложения, да се направи конструктивен дебат. Г-жа Манолова ограничи достъпа на опозицията до парламентарната трибуна и си позволи да осъществи нашите изказвания като неприемливи”, добави тя.
„Демокрацията не е куфар, който може да бъде скрит в килера. Нямате право на посегателство срещу демократичността. Затова настояваме за оставка и няма да си затваряме очите за потъпкването на конституционните норми. Тук сме не за да се развличаме, да проявяваме и имитираме активност, тук сме, въпреки вас, защото така искат нашите избиратели. Няма да спрем да казваме тяхното мнение, да им разказваме какво се случва в този парламент, как шепа депутати са пазени от една дузина полицаи, как парламентът е превърнат в едно ограждение, в което на никой от моите колеги не му е приятно да работи”, каза още Цвета Караянчева. 

„Г-жо Манолова, не ви отива да се правите на последна инстанция. Вие се държите като шопа, който казал: „Има само две мнения – грешното и моето”. Стана виден вашият стремеж да заглушите чуждо мнение. Отнемате думата или въобще не я давате, прекъсвате, цензурирате”, обясни тя. 

„Парламентът не ви е бащиния, нито постът ви е даден гратис. Шест месеца парламентът тотално се разминава с дневния ред на обществото. Пречи ви опозицията, пречат ви протестиращите. ПГ на ГЕРБ настоява г-жа Манолова да бъде отзована като заместник-председател на парламента заради грубо еднолично нарушаване на правилника и суспендиране на парламентаризма”, посочи депутатът Цвета Караянчева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6789 |06.12.2013 Курумбашев за Манолова: Не съм я виждал с камшик и палка . 12| 5924 |03.12.2013 Мирослав Найденов: И други ще се отцепят от ГЕРБ като Марков . 6| 4796 |03.12.2013 Пострадалите сирийци: Има внедрени провокатори сред нас . 6| 6198 |02.12.2013 Янукович като Ленин: По-добре лош мир, отколкото добра война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads