Реклама / Ads
8| 4198 |22.12.2018 НОВИНИ

Караянчева: Не съм доволна от липсата на диалог с президента

.
Цвета Караянчева
Липсва диалог между президента и Народното събрание, това не ми харесва. Не съм доволна от начина, по който се осъществява комуникацията с президента Румен Радев. Липсата на диалог създава усещане за конфликт между институциите.
 

Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че той винаги е поканен в парламента, но той не се възползва от това. Според Цвета Караянчева почти всеки месец президентът Радев налага вето върху закони, което е негово право, но по думите ѝ има липса на диалог между него и народните представители. По думите ѝ липсата на диалог създава усещане за конфликт между институциите, като тя е поканила президента Радев в парламента, макар че според нея няма нужда да го прави, защото вратите за него са винаги отворени.

 

"Премиерът Бойко Борисов винаги се е явявал в Народното събрание, когато е бил призоваван. В никакъв случай няма желание за неявяване", категорично заяви тя.

Като едно от най-големите предизвикателства на изминалата година тя определи протеста на майките на деца с увреждания. "Мисля, че се получиха няколко добри закона и се надявам да облекчат живота на тези хора", каза още тя. Като грешка на управляващите тя определи недостатъчно добрата комуникация с гражданите, като за пример тя посочи казуса със застраховките и обезщетенията при пострадали при катастрофи, данъците върху старите автомобили.

 

"Трябва да се направи широк обществен дебат, за да уверим обществото, че изборът на нов многоцелеви изтребител за ВВС е най-добрият", заяви Цвета Караянчева. По думите ѝ, изборът на машината е бил изцяло експертен. "Важно е хората да знаят къде ще отидат тези 1,6 милиарда лева", категорична бе тя.

 

"Няма практика парламентът да разпределя бюджетния излишък", заяви още Цвета Караянчева. Тя изтъкна, че поправките в Наказателния кодекс за т.нар. „тайни арести“ са въведени заради атентатите в Париж.

 

"В случай, че ГЕРБ получи по-малко евродепутати от БСП на евроизборите догодина, това няма да означава предсрочни избори", убедена бе Караянчева. Тя отбеляза, че това е малко вероятен сценарий. По думите ѝ е важно да се повиши политическата активност на българите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4112 |13.12.2018 Йорданка Фандъкова: Продължава проверката за липсата на 8000 тона павета . 2| 4020 |15.11.2018 И ромите в Дупница недоволстват – те пък заради липсата на вода . 11| 4113 |09.11.2018 Цвета Караянчева: Никой не иска да има предсрочни избори, няма и да има . 4| 4028 |05.11.2018 Адв. Дерменджиев: Съмненията за репресии са заради липсата на доверие в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads