Реклама / Ads
14| 5320 |22.09.2020 НОВИНИ

Каракачанов с автоцензура. Промени поздравленията си по случай Независимостта

.
Източник: БГНЕС
В практика започва да се превръща редактирането на официални изявления по случай националните празници на България от страна на управляващите. Този път автоцензура си наложи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и то само няколко часа след публикуването на позицията си по случай Деня на независимостта.
 

Каракачанов изненадващ промени позицията си, че България се нуждае от експертен кабинет, който да изведе страната от политическата криза.

 

По-рано той заяви, че ще се оттегли от управлението си, ако такъв кабинет бъде създаден. Каракачанов призова още да се развее бял флаг между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” и премиер и президент да си подадат ръка в името на сваляне на общественото напрежение.

 

По-късно обаче именно тази част бе сменен и готовността на вицепремиера да се раздели с поста си вече не фигурира. Премахната бе и частта с експертния кабинет.

"Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали. Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби", написа още Каракачанов във Facebook, като допълни, че е важно да спрем да злепоставяме страната си навън.

 

“Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!", категоричен е вицепремиерът.

 

За “платено” съдържание в международни издания загатна и едно от остриетата на ГЕРБ - Тома Биков миналата седмица.


"Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

 

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано", пише още Каракачанов.

 

ФрогНюз припомня, че редактирана официална позиция имаше и в деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, когато премиерът премахна индиректната си препратка към президента Румен Радев и вдигнатият юмрук, превърнал се в трън в очите на управляващите. Повече за него може да видите тук.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5787 |22.09.2020 Каракачанов пак е Синя каска: Оттеглям се като вицепремиер, ако Борисов и Радев си подадат ръка . 20| 8459 |20.09.2020 Политологът Христо Панчугов: Българинът повярва, че може да промени нещо. Постави се морална граница . 46| 17569 |18.09.2020 Каракачанов атакува ЕП заради въпросите към управляващите в България . 3| 5112 |18.09.2020 Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за лечебните заведения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads