Реклама / Ads
1| 3877 |04.12.2018 НОВИНИ

Каракачанов: България не дължи нищо на Русия по лицензиите за оръжия

.
Красимир Каракачанов
България не дължи никакви плащания за лицензиите, които използваме от бившия СССР. Русия не е правоприемник на СССР. България не дължи на Русия нищо по лицензиите за производство на муниции и оръжие. Нямаме намерение да плащаме такива такси. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов.
 

Министърът на отбраната коментира и обстановката в Азорско море: Не трябва да има намеса на НАТО. И двете страни имат своята вина. Факт е, че на фона на украинските възможности използването на несъразмерна сила от страна на Русия е факт. Демонстрацията на сила е голяма. Този конфликт не може да бъде решен с външна сила, обясни той пред bTV.

 

Затягане на санкциите също не е решение. Трябва да се насърчава диалога, но равнопоставен такъв не може да се води. Използването на сила ще доведе до ескалация, добави той.

 

Наблюдаваме и анализираме ситуацията в Черно море. Структурите към МО работят много добре. Няма необходимост от специфична мобилизация, каза той за това, което се прави от български военни.

 

Не само Русия води хибридна война. Има цял набор от фалшиви сайтове, поднасят новините лавионообразно, това бе отговорът на Каракачанов, дали Русия води хибридна война у нас.

 

Каракачанов коментира и раздорите в коалицията: Хлабава е коалицията ни. Последните месеци се занимаваме само с вътрешни проблеми. Хората не са ни пратили във властта, да се занимават с нашите глупости. Не смятам, че проблемите ни са нерешими. Ако се окаже, че фундаменталните въпроси са неизгладими, няма смисъл да си играм игрички. Винаги имаме план, посочи Каракачанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3637 |04.12.2018 България отхвърли новите правила за международните превози . 1| 3806 |03.12.2018 Докато цената на петрола скача, горивата в България поевтиняват . 3| 4805 |02.12.2018 България в една група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово на квалификациите за Евро 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads