Реклама / Ads
21| 5460 |15.03.2021 НОВИНИ

Каракачанов се дърпал и предишния път, не искал да става вицепремиер

.
Красимир Каракачанов Източник: стопкадър, bTV
Даже не съм искал да съм вицепремиер и предишния път, защото виждате, че за толкова години в обществено-политическия живо, ВМРО за първи път участваше в изпълнителната власт.
 

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

Според него, за разлика от много други партии, които са управлявали и в края на мандата си са се оправдавали, ВМРО изпълнила 90% от обещаното.

 

„Дали ще бъдем в следващата изпълнителна власт – не знам“, кратък беше Каракачанов.

 

Той не отговори директно обаче на въпрос за партньорство с ГЕРБ в следващия парламент, но по всичко личи, че двете партии отново ще се хванат под ръка.

 

„Не се озъртам на никъде. Още Тодор Александров го е казал, че „ВМРО не обръща своите погледи ни на изток, ни на запад, а се интересува от интересите на целокупното българско племе“. Така че ние, въпреки някои разминавания с ГЕРБ и трудната комуникация в началото, като коалиция успяхме да направим доста“, коментира военният министър.

 

За раздялата с Валери Симеонов Красимир Каракачанов беше лаконичен: „Глас народен, глас божи. Не става въпрос за делене на слава или за любов. Това е решението и вървим напред“.

 

Той отрече ВМРО да финансира социологическа агенция.

 

„Не, не финансираме социологическа агенция. Познавам много социолози в България, но нямам връзка с нито една социологическа агенция. Подобно на всяка една политическа партия, и ние работим с определени такива по договор. Поне 3 са социологическите агенции в последните години, с които работим“, заовърта той.

 

Припомняме, че според последното изследване на „Барометър“ патриотите от ВМРО, които наредиха в листите си безброй артисти, формацията на Каракачанов става трета политическа сила. Зад ВМРО остават ДПС, “Има такъв народ и коалицията “Демократична България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3520 |15.03.2021 Общинари призоваха Фандъкова да спаси гората до Западен парк, която Каракачанов разпродава . 8| 5624 |10.03.2021 Биляна Петрова: Каракачанов продава земя в Западен парк и други паркове, гори, улици в София . 4| 3581 |10.03.2021 ВМРО на Георгиевски срещу Каракачанов: Размятането на карти на ”Велика България” удря добросъседството . 8| 3134 |10.03.2021 Пендаровски гневен: Каракачанов отново разпали огъня, нарушавайки Договора за добросъседство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads