Реклама / Ads
28| 6088 |25.07.2014 НОВИНИ

Каракачанов и Джамбазки: Не сме били на кранче в ББЦ

.
Каракачанов и Джамбазки
Не сме правили скандали, просто прекратяваме участието си в коалицията с ББЦ, заяви по НТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той каза, че ВМРО има достатъчно имоти и държавна субсидия, затова не можело да се говори за "кранчета".
 

От гледна точка на идеологията било по-добре да се участва в коалиция с партии като НФСБ, обясни Каракачанов. А с ББЦ го сближавала темата за демографската криза. При 6% избирателен праг търсиш някого, с когото да го преодолееш, каза още той.

Има уважение, няма скандали и тежки думи, това е въпрос на нашите политически разбирания. Ние не си тръгваме от някого, защото не сме ходили никъде. Разговорът за националния блок за нас е много важен, потвърди и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Едната част от дарения, другата от членски внос - така отговарял Бареков за парите на ББЦ, похарчени в кампанията, каза още Джамбазки.

Не нанасяме удари към хората, с които сме били партньори; имали сме дребни конфликти, но решението ни не е мотивирано от дребни конфликти, а от идеята да се създаде един мощен патриотичен блок, каза Каракачанов. И добави, че на разговори между Бареков и Пеевски той не бил присъствал.

Каракачанов каза, че е бил последователен винаги и никога ВМРО не е променяло отношението си към ДПС като към партия, преяла с власт и създаваща политическо напрежение в много райони. Ако трябва да правим избор между някого и ДПС, избираме другия. В следващия парламент не искаме да бъдем мартеничката на някой, нямаме намерение да се залепваме за този и онзи, зарече се Каракачанов.

Близо 21 000 преференциални гласа бяха подадени за Джамбазки и още 4000 гласа за мен без кампания, въпреки че бях в края на листата. В ЕП сега ще се чува гласа на българската национална кауза по-силно, каза Каракачанов. Джамбазки оставал при консерваторите с уговорката, че нямало да подкрепя членството на Турция в ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4778 |24.07.2014 Племенницата на Кастро била в разбилия се самолет в Мали . 33| 7496 |22.07.2014 Задава се нов развод между Бареков и Каракачанов . 26| 5443 |22.07.2014 Бойко Борисов: Оманският фонд да стабилизира КТБ . 7| 6142 |21.07.2014 Ройтерс: Оманският фонд е готов да стабилизира КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads