Реклама / Ads
33| 4810 |16.07.2020 НОВИНИ

Каракачанов: Филмът “стани да седна” го гледаме от години

.
Красимир Каракачанов
Вицепремиерът и министър на отбраната намали вариантите за излизане от сегашната политическа криза от три на два. Изходът е или през ново правителство в рамките на сегашния парламент, със или без сегашния премиер. Или предсрочни избори. Каракачанов бе категоричен - коалицията е със стабилно мнозинство и проблеми при гласуването на вота на недоверие няма да има.
 

“Надявам се този вот да е един дебат, а не поредното охулване. Макар че, ще си остана с надеждите, доколкото виждам нещата", заяви пред журналисти военният министър.

"Смятам, че по-добрият вариант е диалог и държавническо поведение, а не евтина борба за власт. Този филм "стани да седна" го наблюдаваме от 1990-1991 г., а войната между институциите - от началото на прехода в България. Ефектът е обедняване на нацията, неграмотност, гета, корупция, политическа бруталност и генерално нищо добро или малко добри неща за българската общественост", коментира още Каракачанов.

 

Военният министър обяви, че не приемам факта, че като коалиционни партньори, трябва да научават от медиите за поискани и подадени оставки на министри.

 

"Има ясно регламентирано коалиционно споразумение. Как става това - чрез, а и със съгласуване с коалиционните партньори. Второ, лично аз смятам, че разумните гласове на обществото. Подчертавам, разумните, а не тези дето хвърлят камъни, бутилки, бомбички срещу полицията и търсят кръв, трябва да бъдат чути", категоричен бе Каракачанов.

 

По думите му протестът трябва да бъде уважен, защото там имало и хора, които изразявали ясни искания.

 

"Има и други, нека да го кажем честно, протестират срещу всичко, което се е случвало, или се случва около най-различни теми - здравеопазване, образование, ниски доходи и т.н. Тоест разумните неща трябва да бъдат отсети, да бъде поет ясен и твърд ангажимент, със срокове, иначе никой няма да повярва на нищо", обясни вицепремиерът.

Според него институционалната война няма как да приключи с капитулацията на някоя от страните.

 

"Казвам го нарочно с военен термин, мисля, че ще ме разберат някои. По-добре преговори и постигане на компромис, отколкото стремеж за капитулация и унищожаване на противника. Това няма да доведе до нищо добро. Лично аз смятам, че диалогът трябва да доведе до едно разбирателство, до една ясна програма в рамките на следващите 7-8 месеца, разписана, включително по дните от месеца – какво ще се случва и то предимно мерки, свързани с икономиката. Август месец - това, септември - еди какво си и т.н., защото с напредването на времето икономическата криза ще се засилва, и след като най-силната икономика в Европа, а и третата в света – германската, е притеснена от пораженията, които се очакват, какво остава за нашата икономика?", попита той.

 

Алтернативата по думите му е ясна - предсрочни избори и шарен и раздробен парламент. Каракачанов не изключи възможността за неуспех при съставяне на ново правителство, което ще завърти страната в нови избори и ще наложи формирането на служебни кабинети за почти година.

 

“Икономиката няма как да бъде подпомогната по никакъв начин. Загубите отново ще бъдат за обикновения човек. В края на краищата всеки има глава на раменете си и мозък в главата, за да разсъждава", заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 4870 |11.07.2020 Дончев, Сачева и Каракачанов: Имаме една България, да я пазим . 3| 4933 |12.06.2020 Каракачанов: Въпреки Covid-19 парите за армията няма да се пипат . 21| 5834 |10.06.2020 Каракачанов: Защо ГЕРБ и МВР се страхуват от доброволните отряди? . 9| 5362 |04.06.2020 Каракачанов: Лесно е да се правят колажи. Ама дали ще се справят добре като мен?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads