Реклама / Ads
4| 4349 |12.02.2019 НОВИНИ

Каракачанов: Хвърлям оставка, ако ГЕРБ не приеме стратегията ми за ромите

.
Красимир Каракачанов
Вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че има готовност да подаде оставка и да мине в опозиция, ако коалиционните му пратньори от ГЕРБ не приемат концепцията му за ромите.
 

Вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е готов да подаде оставка и да мине в опозиция, ако ГЕРБ не подкрепят в парламента неговата концепция за ромите. Каракачанов заяви това в интервю пред "Евроком".

 

Каракачанов не вижда смисъл да управлява заедно с ГЕРБ, ако депутатите на Борисов не виждат, че българите изчезват като нация. "Аз не желая един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като държава след 1400 години", каза още военният министър.

 

Всеки патриот би напуснал управлението, ако идеите му не се подкрепят. Готов си да напуснеш, когато не можеш да си спазиш обещанията. Премиерът е уведомен за концепцията на Каракачанов, като му е казано, че се иска поне дебат по темата. В крайна сметка проблемът с ромите трябва да бъде решен. Това заяви и депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в предаването "Още от деня" по БНТ по повод изказването на Красимир Каракачанов, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за ромите.

 

Каракачанов коментире реакциите на ромските неправителствени организации и Българския хелзински комитет (БХК) с думите: "Това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 години се добре се хранят с темата "права на човека". Само че дезинтегрират държавата, разбиват чувството ни за национална общност и солидарност. И по този начин на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България", захапа

 

"Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", обяви вицепремиерът, по повод критиките на ДПС, че концепцията му гази Конституцията на страната. Според него противоречия няма.

 

Въпреки заплахите си, Каракачанов все пак изрази надежда, че от ГЕРБ ще го подкрепят и до оставка няма да се стига. Когато изготвил концепцията си, той не бил спиран от никого. Даже раздал стратегията на министрите в кабинета за предложения.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 12455 |08.02.2019 Каракачанов: Ако с Виктор Николаев си вземем по едно 12-годишно момиченце и то роди от нас, ще влезем в затвора . 14| 4651 |28.01.2019 Каракачанов: Ако подпишем договор със САЩ, авиацията ни ще лети с най-добрия самолет . 1| 4128 |25.01.2019 Нено Димов подава оставка, ако Патриотите му я поискат . 4| 5373 |17.01.2019 Кр. Каракачанов: Спираме преговорите с „Грипен”, Ф-16 е мощният самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads