Реклама / Ads
11| 4866 |06.02.2015 НОВИНИ

Каракачанов иска свикване на КСНС, темите били много

.
Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт Източник: Булфото
Президентът да свика Консултативен съвет за национална сигурност. Причината - решението на НАТО да разположи контролно-команден център на алианса в София.
 
Това каза зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов.

От Брюксел министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че не са необходими никакви законодателни промени за създаването на бъдещия команден и контролен център на НАТО в София. Това означава, че няма да се търси разрешението на парламента и без дебати ще се създаде контролният център. Според патриотите обаче трябва темата да влезе в Народното събрание.

Според Каракачанов това е нужно, за да няма спекулации, че това е подготовка за война.  „Има орган, който трябва да си каже думата както и по отношение на всякакви преминаващи границата чужди военни сили било за учения, било транзит и така нататък", категоричен е Каракачанов. Той настоя, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се свика Консултативният съвет по национална сигурност при държавния глава.

„Задължително е според мен, защото вместо президентът да се занимава с лобиране за едно или друго ЕРП и за един или друг вид енергия, е нормално да инициира подобен консултативен съвет. Защото ситуацията е следната: войната в Близкия изток е от четири години, а последната една година тя стана още по-завързана като ситуация и се появява Ислямска държава - онези брадати хора, които обезглавяват и горят пленниците.

Ситуацията в Украйна нито в момента, нито в бъдеще, за съжаление ще се укроти. Има теми, които трябва да коментираме с оглед на това до каква степен българската армия може да изпълнява своите конституционни задължения - да гарантира териториалната цялост и суверенитета на България. Доколко силите за сигурност са адекватни и работят адекватно", каза Каракачанов.

Той изтъкна, че едната от двете посочени конфликтни зони е на има-няма 1000 км, а другата точно на 1000 км и страната ни е засегната с имигрантска вълна от изток. В същото време при конфликта в Украйна българското население там, което наброява над 500 0000 души, което живее предимно в рускоезичните райони, е доста притеснено също.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5149 |06.02.2015 Караянчева: От ДПС нов Възродителен процес ли искат? . 2| 4794 |05.02.2015 Рашидов иска МВР да охранява Шипка . 2| 4914 |05.02.2015 Папа Франциск не иска да се потулват педофилски скандали в Църквата . 7| 4482 |05.02.2015 Фронтът иска "развод" с топлофикациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads