Реклама / Ads
0| 5282 |17.07.2015 НОВИНИ

Каракачанов към адв. Михайлова: Клепате България заради ромите

.
Красимир Каракачанов
Може ли някакво писмо отнякъде да ни кара да не спазваме законите в България, заяви по БТВ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод събарянето на незаконните къщи в Гърмен и жалбата до Европейската конвенция. Направихте ли си труда да проверите откъде са дошли тези хора в Гърмен и там откъдето са дошли, нямат ли собственост. Вие сте наклепали България, обърна се той към адвокат Даниела Михайлова, защитаваща ромите с незаконните къщи в Гърмен.
 
По-голяма част от ромите са пришълци, заяви от Гърмен местен жител и бяха дадени конкретни примери.

Моето становище е, че законодателството трябва да се спазва, на първо място от държавата, както вътрешното, така и международните договори. Защо, когато говорим за незаконните постройки, обръщаме винаги поглед към домовете на ромите, а не не други, навсякъде из страната, които са търговски обекти.

Това е демагогия, контрира Каракачанов. Когато вие или вашия баща или дядо са построили къща върху наследствен имот, може те да не са спазили някакви процедури, но къщите са върху техен имот. Тези, които са дошли в Гърмен, са дошли, защото има алъш-вериш край границата, защото бившият кмет Башев ги е докарал и защото участват в далаверата с незаконната сеч на горите, поясни Каракачанов. той посочи, че и други незаконни постройки на митничари и пр. са били премахнати. Но тези хора нарушават обществения ред, заструшават живота и здравето на други граждани, затова хората реагират, каза Каракачанов.

Когато предприемаме такива действия, трябва да имаме план как ще се справим с последиците, каза Михайлова и посочи, че в цивилизования свят съдбите на семействата били най-важни.

Не можем да бъдем хора само за една част от населението. Айде да сме хора и към другите, които си плащат данъците и пращат децата си на училище, призова Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5068 |15.07.2015 Каракачанов: Писмото от Страсбург за Гърмен е цинизъм и двоен стандарт . 0| 9036 |21.06.2015 Деница Михайлова: Кучетата в държавата имат повече права от ромите . 17| 4942 |16.06.2015 Кр. Каракачанов: Държавата стимулира бейби бума в ромските гета . 1| 4482 |02.06.2015 Каракачанов: Ако не беше Гърмен, щеше да е друго място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads