Реклама / Ads
23| 6081 |23.10.2012 НОВИНИ

Каракачанов vs Кънчев: Цигани ли са осквернителите; защо?

.
Красимир Каракачанов
„Проблемът е образователен и той не касае само ромското население, без значение как ще го наречем”, коментира Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, в диспут относно етнически или възпитателен е проблемът с ромите, които оскверниха националните герои, за предаването на ТВ7 „Добро утро, България”.
 

23 години българската образователна система обърква главите въобще на всички българи. 23 години се води един абсолютно вулгарен и глупав спор имало ли е турско робско в България. Всички знаем, че е имало, но някакви хора, които 23 години се занимаваха с наука, след това станаха десни политици започнаха този безперспективен спор, смята Каракачанов.

Същите псевдоисторици предлагаха да правим общи учебници с Турция, едва ли не Баташкото клане да го изкараме някаква случайна битова свада. 23 години съзнанието на младите български поколения, които минаваха през българската образователна система, бяха обърквани. Преди години искаха да изхвърлят и „Аз съм българче”, за да не притесняваме турчетата в училище.

Ако отидете в училище, ще видите, че там има повече пособия и разни други материали, които могат да осветят ученика какво е то Европейски съюз, правата на човека, правата на обратните и какво ли не още. Образователната система на България не възпитава към уважение към българската национална история, традиция, култура, достойнство, не се възпитава уважение към българските национални герои, каза още Красимир Каракачанов.

Опонентът му Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма”, заяви, че категорично не е съгласен провинилите се ученици да се определят като роми, защото те не са роми. „Страшно е, когато някой тръгне да бъде съден по генетични фактори и антропологични. Това дори е подсъдно. Те са турскоговорящи цигани” Човек е с такава национална принадлежност, с каквато се определя. Това е свещено право, каза Кънчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5460 |22.10.2012 Кошмар: Цигани се помляха в автобус . 5| 6291 |30.09.2012 Каракачанов: Радикален ислям се проповядва в България от 20 г. . 19| 9328 |28.09.2012 Ядосани французи налетяха да бият цигани . 13| 6012 |24.09.2012 Каракачанов: Социалните помощи и за роми и за българи - еднакви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads