Реклама / Ads
7| 4360 |11.04.2019 НОВИНИ

Каракачанов нахока местните власти в Габрово

.
Полицията в подобни ситуации си върши работата, проблемът е, че местната власт трябва да бъде много по-наблюдателна и активна в тези процеси. Според мен, за да не се стига до подобни инциденти на други места и тогава полицията да дойде да си върши работата, защото това означава организиране на човешки и финансов ресурс, местната власт трябва най-накрая да започне да си върши работата.
 

Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след извънредно заседание в Министерски съвет с министъра на вътрешните работи и представители на МВР заради напрежението в Габрово, съобщава Novini.bg.

 

След побой над магазинер и пускането от ареста на тримата нападатели напрежението в Габрово ескалира и вчере вечерта се стигна до ексцесии, а днес градът осъмна под полицейска охрана и жандармерия.

 

Каракачанов каза още, че там където даден кмет знае, че има приходящи, които се заселват незаконно или строят жилища незаконно, или се самонастаняват в изоставени сгради незаконно, да сигнализират полицията, за да се вземат предварителни мерки, а не да се чака да се случи инцидент и тогава да хвърляме полицията с целия ѝ възможен ресурс да овладява положението.

 

Каракачанов каза още, че ситуацията в Габрово е овладяна, полицията си е свършила работата. Няма данни за политическо вмешателство. Протестът е възникнал като спонтанен протест на граждани, които закономерно протестират против едно криминално престъпление. Ексцесиите са малко по-късно вечерта, предимно от млади хора.

 

Подобни неща трябва да се пресичат още в зародиш. Органите, които трябва да бъдат активни, са общинските власти. Това не отменя задълженията на полицията, но трябва да се започне от там. Проблемът е общ и той трябва да бъде решаван от всички институции, заяви още вицепремиерът. По думите му в момента ситуацията е спокойн, взети са всички необходими мерки и не се очакват нови провокации

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4285 |11.04.2019 Каракачанов вика службите заради напрежението в Габрово . 2| 4189 |09.04.2019 Каракачанов: България е алтернативен маршрут за бежанците . 3| 3997 |09.04.2019 Каракачанов и Маринов щели да инспектират границата . 14| 5179 |29.03.2019 Каракачанов: Няма да има военноморски бази на НАТО в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads