Реклама / Ads
2| 5230 |18.08.2016 НОВИНИ

Каракачанов: Плевнелиев дезертира от задълженията си

.
Красимир Каракачанов
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и кандидат за ”Дондуков” 2 е недоволен, че цяла седмица след внесеното от него предложение за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност все още няма отговор от президента Росен Плевнелиев.
 
"Държавният глава, който все още е в мандат, дезертира от задълженията си преждевременно. Когато над страната е надвиснала опасност, за което даде сигнал и министър-председателят, недопустимо е г-н Плевнелиев да се бави и да не свиква КСНС", заяви той.

От партията припомнят, че искането е внесено в деловодството на президентството на 12 август. В писмото се предлага действащият президент на България да инициира изслушване на министър-председателя, министъра на вътрешните работи и представители на службите за сигурност във връзка с опасността от нова мигрантска вълна към България и опитите на Анкара да изнудва страната ни.

Каракачанов отправи предложение да бъде изготвен анализ на ситуацията и да бъдат приети решения за осигуряване на по-надеждна защита на националната граница и гарантиране на националната сигурност.

"Поисках свикване на КСНС, защото в такава ситуация трябва да се вземе ясна обща позиция", аргументира се Каракачанов.

По думите зам.-председателя на Народното събрание президентът не е наблюдател на събитията, той трябва да е активен участник в разрешаването на проблемите. Според него с подобно бездействие, президентът предава целия български народ в тежки времена.

Каракачанов отново настоява страната ни да поиска от Европейския съюз жива сила и техника за охраната на границата с Турция. Трябва да бъде даден и ясен знак, че Българската армия и „Гранична полиция“ ще защитят териториалната цялост на държавата и със сила, ако се налага.

Само преди ден за свикване на КСНС се произнесоха и от ДСБ. Партията на Радан Кънев също настоя страната ни да поиска помощ от ЕК и НАТО за отпор на мигрантите по границата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4327 |15.08.2016 Каракачанов: Анкара ни натиска, да разберем как на КСНС . 1| 6113 |13.08.2016 Каракачанов: Турция е оказала натиск на Борисов за Бююк . 0| 4221 |12.08.2016 Каракачанов иска Плевнелиев да свика КСНС . 0| 4435 |09.08.2016 Плевнелиев назначи свои хора за посланици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads