Реклама / Ads
8| 5026 |08.02.2020 НОВИНИ

Каракачанов: Не съм видял президента да използва армията за политически цели

.
Красимир Каракачанов
Не съм видял президента Румен Радев да използва армията за политически цели. С него се видяхме само веднъж. От диалога ни не останах с впечатление, че той няма доверие. В своето изказване той похвали правителството, че е отделило средства за военнослужещите.
 

Това каза военният министър Красимир Каракачанов по БТВ. Нагледал съм се на политически войни. Институциите би следвало да намелят режима на диалог. Докато те воюваха помежду си изтърваха демографската криза, образованието, земеделието. 80 на сто от земята се държи от 300 човека. Ние ядем боклуците на света.

 

В Конституцията няма казус кой на кого вярва. Най-висш орган е парламента. Не съм съгласен с думите на президента. Тежки са. Винаги съм се стремял да укрепвам държавността. Отделихме средства за армията и полицията. Силно изказване на президента, но не точно. Не мога да кажа кой трябва да поеме политическа отговорност за водната криза в Перник. Водата е източена и това го знаят всички. А не Нено Димов, който е в ареста. Нарочно не отивам при него, държим връзка с адвокатите му. На снимки се вижда, че той няма вина. Може за ремонт да е източена водата.

 

Как да е Нено Димов, след като три седмици е в ареста. Предполагам, че не му е най-весело. Водихме разговор с премиера по този въпрос и си изразихме нашето мнение да се потърсят други хипотези. Думите на Радев звучат като политическа престрелка. Има здрав разум, няма смисъл да се иска импийчмънт на президента. Не съм ползвал армията за политически цели. Тя е деполитизирана.

 

Познавам ген.  Цанко Стойков откакто съм министър. Това е човекът, който изнесе на гърба си тежкия процес за Ф-16. Затова мисля, че е професионалист. Изпратих искане до началника на отбраната да извърши проверка какво се е случило относно СРС-та. Тя констатира, че няма действия, които да са закононарушения.

 

В края на краищата той е удовлетворил исканията на КПКОНПИ относно справката за президента Радев. Никой не е хвърлил петно върху него, за да го изчистим. Прокуратурата, ако разследва нещо, то не е по този повод. Не съм информиран. Към момента няма нито санкции, нито обвинения срещу него. Няма основание да се предприемат действия спрямо него.

 

Не става въпрос за яд спрямо Джамбазки. Направи грешка, но той се извини. Ще си понесе административното наказание. Всеки има право да сгреши. Случват се такива нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4867 |06.02.2020 Менда Стоянова: След решението на КС ще мислим за импийчмънт на президента . 5| 3983 |05.02.2020 Каракачанов: Не познавам българина със забрана да влиза в САЩ . 10| 4574 |05.02.2020 Данаил Кирилов: Със записите трудно формирам мнение за извършено престъпление от президента . 23| 4721 |05.02.2020 Георги Марков: Ще решим за импийчмънт на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads