Реклама / Ads
31| 7653 |06.08.2014 НОВИНИ

К. Каракачанов: Спорно е дали да има Главна прокуратура

.
Има много сериозен дебат сред юристите по темата дали въобще да има Главна прокуратура или тя да бъде част от министерство на правосъдието. Защото ако погледнем реално прокуратурата представлява държавното обвинение. И какво е това държавно обвинение, което не е подчинено на държавата и може да прави каквото си иска?!
 

 

Това каза пред Фрог нюз лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод виждането му за необходимостта от съдебна реформа. Той е категоричен, че този въпрос ще залегне задължително в програмата на сформирания преди няколко дни „Патриотичен фронт” между НФСБ и ВМРО.  

 

Ако съдебната система работеше добре изобщо нямаше да ме интересува кой ще я критикува отвън. Истината  обаче е, че съдебната ситема в България не работи. На практика в България има отказ от правосъдие. Един обикновен човек не може да се оправи в дебрите на същата тази система, тъй като няма финансовите възможности за това. Съдебната система е мудна и необективна, и реформа трябва да има. Определено тя трябва да се отдели от каквато и да е форма на политическа зависимост. Второ трябва да бъде избираема, а не назначаема. Какво означава главен прокурор с мандат седем години?! Или както казваше един бивш главен прокурор-над мен е само Бог.

 

Можеш да правиш каквото си искаш. Другият проблем е несменяемоста и имунитета. Това е недопустимо да се ползваш с такъв имунитет и да правиш каквото си искаш. Недопустимо е да вкараш един човек в ареста, да му съсипеш бизнеса и живота и никой да не носи отговорност за това. В една нормална държава подобно нещо не може да се случи. Но за съжаление продължава да се случва. Давам тези примери от българската действителност, а не от американската. Хиляди такива случаи има за уреждане на конкурентни взаимоотношения. Единият бизнесмен намира подход, вади едни пари и съдебната система смачква другия. След три-четири години мотане по съдилищата  се оказва, че всъщност не е имало никакво основание за подобно разследване и дело. Но човекът е фалирал, загубил си е здравето и започва от нулата. Без да се промени съдебната система в България нама как да станем нормално общество. Не може всеки да прави каквото  си иска, възмути се Каракачанов.

 

Той уточни, че до момента е водел разговори с Ангел Славчев за присъединяване на движение „Граждански контрол” към „Патриотичен фронт”. По рано днес пред  Фрог нюз Славчев заяви, че хора от неговите структури изявяват желание за такова сътрудничество. Не само гражданските структури на Ангел Славчев, но и много други патриотични обществени организации и партии заявяват желание за обединение с нас.  „Патриотичен фронт” е коалиция и в нея обсъждаме въпросите заедно с НФСБ, припомни Каракачанов и уточни: Все още не занам какво е мнението на Валери Симеонов по въпроса.  От днес виждате, че се завъртя въртележката и има указ на държавния глава за насрочване на избори. Следват чисто технически процедури по събиране на подписи, регистрации в ЦИК и т. н. След като мине този технически период и  обявим регистрацията в централната избирателна комисия ще излезем с конкретна програма. Има време за това, всичко по реда си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5145 |03.08.2014 Кметът на Мизия: Такова бедствие не сме виждали никога . 1| 4700 |28.07.2014 Над 50 хил. коли пострадали от градушката . 11| 5347 |26.07.2014 Джамбазки: С ВМРО ще решаваме дали ще остана евродепутат . 12| 4767 |25.07.2014 Орешарски умува дали да изтегли актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads