Реклама / Ads
33| 6204 |07.01.2013 НОВИНИ

Каракачанов: Циганската престъпност е безнаказана!

.
Красимир Каракачанов
Получи се едно безобразно поведение на ромското население, смята лидерът на ВМРО. Според журналиста Емил Спахийски престъпността не бива да не се етнизира.
 

Има убити пенсионери за последните им стотинки от мизерната им пенсия, има бити лекари от развилнели се роми. България става страна на безнаказаната циганска престъпност, заяви по НТВ лидерът на ВМРО Кр. Каракачанов. Според него вече 10-12 години имуществото и здравето на българските граждани остават незащитени.

В коментар по темата за циганската престъпност журналистът Емил Спахийски призова престъпността да не се етнизира. Ако “Килърите” бяха роми, не знам какво щеше да стане в България, смята той. Според него трябва да се говори за битова, а не за ромска престъпност. Има проблем с престъпността по принцип, защото когато ти оберат апартамента, няма значение дали българин или ром е посегнал, обясни Спахийски.

Каракачанов не се съгласи, защото ромското население дълги години получавало само права и привилегии, без задължения. Преди години един син кмет на Пловдив публично обещаваше в “Столипиново”, че ако гласуват за него, няма да плащат ток и вода. Това генерира чувство за безнаказаност у това население, което, освен всичко, е и много неграмотно. Следователно, получи се едно безобразно поведение на ромското население. Като говорим за циганската престъпност, не трябва да има дискриминация към българите, нарушили закона. Веднага скачат правозащитни организации и какви ли не, заяви още Каракачанов. Той беше категоричен, че ред може да се въведе, ако има общ стандарт за всички и ако пред закона всички са равни. Не можем да си заравяме главата в пясъка и да си говорим, че няма етническа престъпност. Конфликтът набира скорост и един ден ще стане трудно контролируем, прогнозира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6513 |11.12.2012 Каракачанов: В Скопие не искат ЕС, искат да си крадат . 29| 5698 |25.11.2012 Каракачанов: ВМРО подкрепя развитието на ядрената енергетика . 17| 7686 |21.10.2012 ВМРО на протест срещу безнаказаната циганска престъпност . 5| 6301 |30.09.2012 Каракачанов: Радикален ислям се проповядва в България от 20 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads